Politică

Mustea sustine ca Parlamentul doarme de 20 de ani

Iulia Crețu
13 nov 2009 950 vizualizări
tinarul deputat aduce critici la adresa clasei politice, din care si el face parte, despre care sustine ca nu-si vede decit propriul interes u deputatul Mustea se arata ingrijorat si de soarta copiilor saraci

Parlamentul este locul unde "dorm" interesele particulare ale liderilor politici si amatorismul. Critica a fost adusa taman de un om din interiorul institutiei, deputatul democrat-liberal Razvan Mustea Serban. Aflat la primul mandat in Camera Deputatilor, Mustea a descoperit ca lipsa de experienta a celor mai multi reprezentanti in forul decizional a dus la adoptarea unor decizii si solutii provizorii. Minusul acordat Parlamentului Romaniei provine si din faptul ca nu a existat o strategie de dezvoltare a societatii romanesti. "In ultimii douazeci de ani, in Parlamentul Romaniei au primat numai interesele particulare ale unor lideri politici, orgoliile individuale, amatorismul, competitia politica acerba fara fond si mai ales ignorarea adevaratelor reforme de care societatea romaneasca avea si inca mai are nevoie", a declarat deputatul de Focsani. Acesta aminteste citeva subiecte care nu au ocupat niciodata primul loc pe agenda politicienilor, printre care cel al eradicarii saraciei si ingrijirea minorilor. "Principiile constitutionale, conform carora statul roman este obligat sa asigure propriei populatii un trai decent, sa apere familia si sa protejeze copiii proveniti din aceasta, sa lupte impotriva exploatarii de orice fel a minorilor, nu au ocupat niciodata un loc de frunte pe agenda parlamentara romaneasca iar consecintele unei astfel de indiferente vadite a Parlamentului Romaniei fata de agenda publica a avut consecinte negative directe asupra fenomenului saraciei, natalitatii si a numarului tinerilor care mai doresc sa intemeieze astazi o familie", a mai spus Serban. Potrivit statisticilor, in Romania, 3 din 10 copii cu virsta sub 15 ani sint afectati de saracie, adica peste 350.000 de minori. Dintre acestia, 77.000 sint lipsiti de ingrijire parinteasca, iar peste 25.000 sint lasati in grija familiilor extinse. Peste 70.000 de copii sint obligati sa munceasca pentru a supravietui, in loc sa mearga la scoala, iar peste 1.200 traiesc abandonati pe strazi. "în prezent, copiii si tinerii reprezinta 43% din populatia afectata de saracie din Romania. 43% din viitorul Romaniei a pornit cu stingul in viata, iar nici una dintre masurile post-revolutionare nu le-a oferit vreo perspectiva de iesire din viata mizera", afirma deputatul PD-L, care s-a laudat tot timpul ca parintii i-au asigurat in viata tot ce a avut nevoie. Cuvinte impresionante pentru campania electorala. Ce se va intimpla dupa cu aceste pareri de rau? (Iulia CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.