Politică

Elena Udrea dezaproba afirmatiile eronate si defaimatoare ale lui Oprisan

Mihaela Beșleagă
12 nov 2009 1123 vizualizări
Ministerul Mediului transmite ca Marian Oprisan doreste sa transforme aprobarea finantarii europene pentru gestionarea deseurilor într-un subiect de campanie electorala

Ministerul Mediului, condus de Elena Udrea, a adus ieri o replica baronului Marian Oprisan, care a declarat in urma cu citeva zile ca ministerul si Guvernul Boc au blocat semnarea proiectului de management al deseurilor in judetul Vrancea. "Ministerul Mediului dezaproba afirmatiile eronate si defaimatoare ale domnului presedinte al Consiliului Judetean, Marian Oprisan cu privire la blocarea de catre minister a semnarii contractului de finantare a proiectului «Sistem de management integrat al deseurilor solide in judetul Vrancea» din fonduri europene disponibile prin intermediul Programului Operational Sectorial «Mediu». Ministerul Mediului isi exprima dezamagirea cu privire la atitudinea dlui Oprisan care doreste sa transforme aprobarea unei finantari din partea UE intr-un subiect de campanie electorala", se arata in comunicatul remis de Ministerul Mediului. Pe 4 noiembrie, Marian Oprisan semna la Focsani contractul pentru proiectul de management al deseurilor si acuza Guvernul Boc si Ministerul Mediului de intirzierea punerii in practica a acestui proiect. "Este un proiect de referinta la nivelul judetelor Romaniei, caruia Guvernul Romaniei nu i-a dat atentia necesara si a intirziat semnarea datorita (sic!) faptului ca a stat pe la Ministerul Mediului, care face si el parte din categoria ministerelor 2 in 1. Dar in urma demersurilor si presiunilor pe care le-am exercitat, contractul a ajuns in sfirsit pentru a fi semnat", declara la acea data Oprisan. In raspunsul MM se arata insa ca semnarea contractului de finantare a fost intirziata tocmai din cauza ca masurile necesare semnarii au fost adoptate de CJ pe 26 octombrie 2009. "Mai mult, Ministerul Mediului l-a invitat pe dl Oprisan, in data de 3 noiembrie, la Bucuresti, pentru semnarea contractului de finantare. Din pacate, spre deosebire de presedintele CJ Giurgiu, care a venit la sediul ministerului pentru a semna contractul de finantare al proiectului similar din judetul Giurgiu, dl Oprisan a demonstrat deschiderea pe care o are spre obtinerea de finantari europene, alegind sa nu se prezinte si solicitind sa ii fie transmis contractul la Focsani", mai precizeaza biroul de presa al Elenei Udrea. Judetul Vrancea nu ocupa un loc fruntas in ceea ce priveste atragerea fondurilor europene pentru proiecte in domeniul protectiei mediului, este concluzia ministerului condus de Elena Udrea. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.