Politică

Mitrea nu vine in judet si face economii la Senat

Iulia Crețu
10 nov 2009 1024 vizualizări
Ministrul Placinta deconteaza lunar, pentru chiria in Bucuresti, cite 90 de milioane lei vechi

Senatul Romaniei a facut publice cheltuielile parlamentarilor pe lunile de vara. Pusi in balanta, senatorul PSD de Vrancea, Miron Mitrea, pare a fi cu mult mai "ieftin" decit colega sa de la PD-L, ministrul Tineretului Sorina Placinta. Ca activitate insa, avind avantajul de a fi in continuare la guvernare, Sorina Placinta justifica anumite sume in plus. Astfel, in luna mai, Placinta a decontat pentru materiale de intretinere 2.819 lei, in timp ce Mitrea a cerut 4.405 lei. La salarii, senatorul democrat a decontat 5.755 lei, iar cel social democrat, suma de 6.580 lei. In luna iunie, Sorina Placinta a economisit bani de chirie si materiale si a dat numai salarii de 4.096 lei. Mitrea si-a platit oamenii de la biroul parlamentar cu 6.583 lei, desi in relatia cu mass-media nu se stie cine se ocupa de acest domeniu din partea senatorului social democrat, care da rar prin judet si atunci in vizite private. Luna iulie insa a inregistrat o diferenta destul de mare intre deconturile lui Placinta (7.656 lei pentru materiale de intretinere, 2.665 lei chirii si 3.577 lei pentru salarii) si ale colegului de Senat, Miron Mitrea (3.734 lei materiale intretinere si 6.583 lei de salarii). La cheltuieli senatori, in contul ministrului Tineretului, in luna mai s-au inregistrat cele mai mari sume. Placinta a cerut pentru deplasari in teritoriu suma de 2.377 lei, pentru deplasari in Bucuresti 1.818 lei, dar si 745 lei pentru deplasari peste hotare. Senatul Romaniei a decontat in dreptul senatorului PD-L, pentru cazare in Capitala, suma de 8.853 lei, pentru cazare in strainatate alti 1.573 lei, iar pentru transport in tara 449 lei. Placinta a decontat si 1.435 lei pentru transport in strainatate si 794 lei pentru telefonul de serviciu. Miron Mitrea, in aceasta privinta, a stat mai mult pe acasa si nu a costat statul roman prea mult. Acesta a decontat numai indemnizatia, brut 6.944 lei si net de 4.906 lei, si a vorbit la telefon mai putin, de pina in 100 lei. Aceleasi cifre la indemnizatie figureaza si in dreptul Sorinei Placinta. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 23 ore, 36 minute, 19 secunde
Mitrea la munca pe care o face pentru Vrancea poate renunta de tot la postul de senator. S-ar face astfel economii de 100%.
, acum 739392 zile, 23 ore, 36 minute, 19 secunde
Domnu' DB,madam Placinta nu merita nici un leu pentru ceea ce presteaza pentru judetul Vrancea.Nu ca pentru tara ar face mai mult.Dar de ce nu-si plateste cheltuielile aferente citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.