Politică

S-au implinit 14 ani de la disparitia Seniorului Coposu

Daniel Garleanu
9 nov 2009 1141 vizualizări
Taranistii au depus coroane de flori la Rimnicu Sarat, unde a stat inchis fostul lider taranist

Simbata a avut loc la Rimnicu Sarat comemorarea celui care a fost Corneliu Coposu. La 14 ani de la disparitia "Seniorului politicii romanesti", PNTCD Vrancea a strins oamenii partidului si a depus coroane de flori la Troita lui Ion Mihalache si la monumentul lui Corneliu Coposu. Slujba de pomenire s-a tinut la inchisoarea unde au fost inchisi, printre altii, fostii lideri tarnisti Corneliu Coposu, Ion Diaconescu si Ion Mihalache, care si-a gasit sfirsitul intr-o celula de la etaj. La manifestare au fost prezenti si doi detinuti politici din Vrancea, Toader Cruceanu si Popa Andone din Pufesti, care au fost condamnati la 17 respectiv 22 de ani inchisoare. Au fost eliberati in anul 1963, petrecind ambii cite cinci ani la inchisoarea de la Gherla. De asemenea, printre invitati au semnat si presedintele PNTCD Radu Sirbu, Mircea Ionescu Quintus, presedintele de onoare al PNL, fostii deputati taranisti Vlad Rosca, Laurentiu Dumitrascu, Virgil Petrescu, Kala Popescu, Costel Paunescu, Mihai Grigoriu, membri PNTCD din tara, dar si membri ai PNL. De asemenea, sub sloganul "Eu sint taranist si votez cu Crin", a avut loc alaturi de liberali un miting de sustinere la alegerile din 22 octombrie a candidatului la presedintie, Crin Antonescu. PNTCD Vrancea a participat si vineri la mitingul organizat de PNL cu ocazia sosirii candidatului liberal la Focsani pentru a-si arata sustinerea clara pentru candidatul Crin Antonescu in cursa pentru sefia statului. "Implicarea noastra va fi din punct de vedere electoral. La nivel de localitati vom participa alaturi de liberali la actiunile lor. Acolo unde este cazul vom pune la dispozitie membrii nostri pentru a fi reprezentanti in sectiile de votare, vom colabora impreuna cu acestia pentru a monitoriza desfasurarea scrutinului electoral", ne-a transmis Lilian Ilie, liderul organizatiei PNTCD. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.