Politică

Gripa porcina a invadat si politica

Iulia Crețu
4 nov 2009 1096 vizualizări
PSD cere urgentarea campaniei de vaccinare, iar deputatul PD-L Razvan Mustea este preocupat de cercetarea microbiologica

Amenintarea gripei noi da frisoane si politicienilor vrinceni. Organizatia PSD atrage public atentia asupra "incompetentei Guvernului Boc, care nu ia masuri pentru a preintimpina valul de viroze si gripa care apare odata cu debutul sezonului rece". "PSD critica faptul ca in Vrancea campania de vaccinare nu a debutat la mijlocul lunii octombrie, asa cum este specificat in normele medicale, in conditiile in care in Romania exista 441 de cazuri de gripa cu virusul A/H1N1, iar in judet au fost inregistrate primele doua astfel de suspiciuni. Social-democratii solicita urgentarea procedurii de achizitionare a vaccinului antigripal pentru imunizarea a 80.000 de vrinceni predispusi la boala. Pe de alta parte, deputatul PD-L de Focsani, Razvan Mustea-Serban, a cerut ministrului delegat al Sanatatii, Adriean Videanu, sa aduca o serie de precizari cu privire la capacitatea sistemului de cercetare microbiologica din Romania. Mustea a cerut ca, in conditiile subfinantarii politicilor de sanatate, sa se puncteze cit de bine este sprijinita ramura cercetarii microbiologice, in raport cu necesitatile nationale, dar si cu standardele UE. "Va rog sa comunicati strategia de sustinere a domeniului de cercetare specifica, in conditiile in care virusul AH1N1 nu este singura provocare la adresa populatiei Romaniei, iar vulnerabilitatea este din ce in ce mai mare si in fata altor virusi. Altfel spus, daca aveti in vedere reconsiderarea politicii nationale de sprijinire a cercetarii bolilor infectioase, pentru ca Romania sa nu mai fie dependenta de importul de vaccinuri sau medicatii de productie straina, ci sa poata raspunde rapid si ferm cu solutii interne", a solicitat deputatu Mustea. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739389 zile, 7 ore, 56 minute, 47 secunde
Problema e ca PDL a adus in derizoriu porcii
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.