Politică

PSD va depune denunt penal impotriva lui Basescu.

Ziarul de Vrancea
15 feb 2005 881 vizualizări
Fostul partid de guvernamint il acuza pe seful statului de fals in declaratii n Basescu renunta la apartamentul din Mihaileanu, dar cere locuinta de serviciu.

PSD va depune, astazi, un denunt penal la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie impotriva "cetateanului Traian Basescu" acuzindu-l de savirsirea mai multor infractiuni prevazute in Codul Penal, in cazul apartamentului din strada Mihaileanu, a anuntat, ieri, senatorul PSD Antonie Iorgovan. Iorgovan considera ca "cetateanul" Traian Basescu se face vinovat, prin detinerea imobilului din strada Stefan Mihaileanu, de savirsirea unui "concurs real de infractiuni" consemnate de Codul Penal, ca abuz in serviciu, fals in declaratii si uz de fals. Potrivit acestuia, imunitatea presedintelui Traian Basescu nu inseamna "exonerarea de raspundere a cetateanului Romaniei Traian Basescu". Iorgovan a aratat ca, potrivit Constitutiei Romaniei, presedintele se bucura de acelasi gen de imunitate ca si parlamentarii, neputind fi deci tras la raspundere exclusiv pentru opiniile politice. Iorgovan a invocat, in sprijinul afirmatiilor sale, articolul 84 din Constitutie care, la alineatul 2, face trimitere la articolul 72, referitor la imunitatea parlamentarilor. "Deci se poate declansa urmarirea penala si se poate ajunge chiar la dosar penal. Nu l-a pus nimeni pe cetateanul Traian Basescu sa faca aceste tilharii", a adaugat Iorgovan ulterior declaratiei sale politice.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea va depune la conducerile Camerelor legislative o solicitare privind constituirea unei comisii speciale de ancheta asupra afacerilor imobiliare ale presedintelui tarii, decizia fiind luata, ieri, de grupul deputatilor PSD, a declarat Valeriu Zgonea vicelider al grupului. Ancheta va viza nu doar perioada cit Traian Basescu a fost primar al Capitalei, ci si perioada cind acesta a ocupat si alte demnitati, cum a fost cea de ministru al Transporturilor. La rindul sau, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat, ieri, inainte de plecarea la Moscova, ca dupa ce se va intoarce va cere AFI anularea contractului pentru apartamentul din strada Stefan Mihaileanu si va solicita RA-APPS o locuinta de serviciu, pe perioada mandatului de sef al statului. "Imi asum public responsabilitatea unei contractari legale a apartamentului din Stefan Mihaileanu nr. 2", a precizat Basescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.