Politică

Consilierii PD-L doreau sa-l bage in vacanta pe Mos Nicolae

Ziarul de Vrancea
29 oct 2009 1002 vizualizări
Bugetul pentru pavoazarea orasului si pentru daruri de Craciun este cu 232 mii lei mai mic decit cel de anul trecut

Municipiul Focsani va fi luminat pentru Sarbatorile de Iarna incepind cu data de 16 decembrie, in preajma zilei cind elevii iau vacanta de Craciun. Ornamentele stradale vor clipuri pina pe 4 ianuarie. Pentru infrumusetarea orasului de sarbatori s-au alocat 182.000 lei, nu inainte ca in Consiliul Local sa apara fel de fel de discutii. Desi beculetele se aprind peste mai mult de o luna, Primaria a transmis partidelor politice sa-si ia gindul de la stilpii Electrica, unde ar putea sa se suie prezidentiabilii. Pe acestia vor fi montate cadrele metalice ale figurinele de iarna chiar de saptamina viitoare, dupa cum a declarat oficial edilul Decebal Bacinschi. Evident, campania electorala nu s-a putut sa nu intre murdar si in tolba lui Mos Niculae. Social democratii si-au criticat de altfel, ieri, intr-o conferinta de presa, colegii de la PD-L. Acestia din urma, prin vocea profesorului Danut Popoiu au cerut, nici mai mult nici mai putin, decit "intuneric" pe strazi. De asemenea, Popoiu a incercat sa mute data venirii lui Mos Niculae de pe 6 decembrie, cind are loc si turul doi al alegerilor, pentru momentul in care se deschide Oraselul Copiilor. Propunerea sa nu a fost sustinuta de majoritatea consilierilor. In plus, alesii municipali i-au solicitat primarului Decebal Bacinschi sa gaseasca un artist ieftin, care sa infrumuseteze figurinele din Orasel, mai ales ca anul trecut mai multi pici au plecat din parc in lacrimi, speriati de personajele hidoase. Defalcat, suma de 182 mii lei se va imparti: 32.000 lei pentru peste 3.300 de pachete pentru micuti de Mos Nicolae, 500 de pachete pentru copiii participanti la deschiderea Oraselului Copiilor si daruri pentru colindatori, 130.000 lei vor reveni Directiei de Dezvoltare pentru amenajarea Oraselului si pentru pavoazarea municipiului, la care se adauga 20.000 lei pentru Cantina de Ajutor Social pentru 400 de pachete destinate familiilor nevoiase. (Iulia CRETU)


Fara bannere electorale arborate pe stilpii Electrica din Focsani


Focsanenii nu vor mai vedea in aceasta campanie electorala bannere cu candidatii prezidentiabili, arborind pe stilpii Electrica. Aceasta deoarece Primaria municipiului a decis sa instaleze de timpuriu beculetele pentru sarbatorile de iarna, mai exact cu doua luni mai devreme. "In Focsani nu se vor mai monta aceste bannere, pentru ca Primaria vrea ca de la 1 noiembrie sa inceapa montarea instalatiilor electrice pentru sarbatorile de iarna. Doar in comune vor fi amplasate bannere", a declarat Dumitru Danila, directorul Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice Focsani. Electrica a incheiat pina in acest moment contracte de inchiriere a stilpilor electrici pentru arborarea bannerelor electorale cu formatiunile politice PSD si PDL. Tariful unic pentru inchirierea unui stilp electric este de 50 lei/luna, deci 100 lei/banner/luna, la fel ca si in precedentele campanii electorale. De vineri au inceput montarea acestor bannere in judet. (M. B.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.