Politică

Big Brother in direct la sectiile speciale de votare

Mihaela Beșleagă
28 oct 2009 932 vizualizări
Prefectura se pregateste sa achizitioneze si 77 de camere web pentru sectiile de votare speciale

Pregatirile pentru alegerile prezidentiale din 22 noiembrie sint in grafic, dupa cum sustin reprezentantii Institutiei Prefectului. Astfel, pentru perioada 19 "" 26 octombrie, Prefectura raporteaza ca s-a aprobat

confectionarea stampilelor de control ale sectiilor de votare. De asemenea, s-a incheiat contractul de furnizare cu CINALCO SRL Focsani, privind confectionarea stampilelor de control ale sectiilor de votare, respectiv 430 de bucati, precum si furnizarea tusurilor si tusierelor ce vor fi folosite la alegerile pentru Presedintele Romaniei. In aceasta perioada s-au centralizat si dispozitiile primarilor privind stabilirea locurilor de afisaj. "A fost emis Ordinul Prefectului nr. 16108/21 octombrie 2009 privind constituirea unei comisii formate din specialisti care, pe baza unei simulari, sa stabileasca necesarul de echipamente ce urmeaza a fi achizitionat si procedura de lucru ce trebuie urmata in vederea asigurarii inregistrarii procesului de votare in sectiile de votare speciale", se arata intr-o informare a Prefecturii. Este vorba despre asigurarea de camere web conectate la calculatoare, in toate cele 77 de sectii de vot speciale, in care pot vota persoanele care se afla in tranzit prin judet. "Am rezolvat asigurarea calculatoarelor, urmeaza si achizitionarea camerelor web. Ulterior vom face si o simulare privind modul de inregistrare si stocare a datelor", a declarat prefectul Ion Oprea. Pentru achizitionarea camerelor web este necesara suma de 60.000 euro, dat fiind faptul ca o astfel de camera costa circa 800 euro. Calculatoarele au fost preluate de la scoli, insa fiecare dintre acestea trebuie sa aiba o anumita configuratie pentru a putea suporta stocarea fisierelor video. Reprezentantii Prefecturii nu exclud nici varianta prezentei unui specialist IT in sectii. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.