Politică

Tanasescu il sfatuieste pe Boc sa mai invete economie.

Ziarul de Vrancea
15 feb 2005 898 vizualizări
Vicepresedintele PSD Mihai Tanasescu, fost ministru al finantelor, a respins, ieri, criticile aduse de liderul PD Emil Boc.

Vicepresedintele PSD Mihai Tanasescu, fost ministru al finantelor, a respins, ieri, criticile aduse de liderul PD Emil Boc Guvernului Adrian Nastase, precizind ca acest demers arata disperare politica si incapacitatea de a guverna a Cabinetului Tariceanu. El i-a transmis lui Emil Boc sa-si vada de problemele juridice si sa nu se mai amestece in chestiunile financiare pe care nu le cunoaste sau sa se apuce sa invete finante publice. Tanasescu a aratat ca, atunci cind a fost aprobat bugetul in Parlament, multi membri ai PNL si PD au luat cuvintul si nimeni nu a spus ca bugetul este lipsit de resurse. El a precizat, referitor la acuzatiile ca lipsesc 17.000 miliarde de lei din buget, ca bugetul a fost construit pe baza unui curs leu-euro de 42.500 din luna septembrie, iar intre timp acesta a cazut la 39.000. "Emil Boc se uita numai in partea dreapta a bugetului, unde sint veniturile si nu si in partea stinga unde sint cheltuielile", a spus Tanasescu, aratind ca si cheltuielile se micsoreaza, nu numai veniturile si nu se influenteaza echilibrul bugetar. Tanasescu a mai aratat, in legatura cu acuzatiile aduse Guvernului Nastase privind cresterile salariale neacoperite, ca in buget cresterile salariale au fost in medie de 12%, cu exceptia functionarilor publici si cadrelor medicale la care cresterile au fost mai mari, dar posturile acestor categorii au fost plafonate. Mihai Tanasescu a adaugat ca incapacitatea actualului Guvern de a gestiona aplicarea cotei unice a creat goluri de 30.000 miliarde de lei in buget. Liderul PD Emil Boc a cerut ministrilor partidului sa inceapa demersurile necesare pentru angajarea raspunderii legale a reprezentantilor fostei guvernari, "care se fac vinovati de golurile financiare uriase lasate in urma, estimate, potrivit unei prime analize, la circa 17.000 de miliarde de lei". 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.