Politică

Functionarii de la Jitia boicoteaza alegerile

Doina Ganea
15 oct 2009 1069 vizualizări
De trei luni salariatii Primariei Jitia nu si-au mai primit salariile u din acest motiv oamenii ameninta cu intrarea in greva la alegeri

Din luna iulie, cei 13 angajati ai Primariei Jitia nu si-au mai luat salariile. Suma totala restanta se ridica la peste 800 de milioane de lei. Primarul localitatii, Neculai Noaptes, ne-a declarat ca banii nu mai sint de trei luni nici pentru salarii si nici pentru plata restantelor la utilitati. Primul gospodar al comunei a mai precizat ca a facut adrese si diligente pe la toate institutiile statului asteptindu-se o ordonanta de guvern care sa le suplimenteze bugetele cu niste sume din fondurile de rezerva ale statului. "Lucrez de 40 de ani in primarie dar nu mi s-a intimplat niciodata sa nu primim salariile trei luni. Pentru utilitati nici atit nu mai avem bani. Utilitatile au ajuns cam la 500 de milioane. Din martie nu mai folosim nici iluminatul public pentru ca nu mai avem bani. La scoli mai avem bani doar de platit salariile. Lemne am mai adus din padurea comunala. Avem mare noroc ca le dam de acolo. Nu stiu insa cum vom plati curentul pe care il vom folosi la incalzire, dar sa vedem cu ce o sa-l platim", ne-a declarat Neculai Noaptes. Edilul spune ca angajatii Primariei se gindesc sa intre in greva luna viitoare si sa boicoteze astfel procesul electoral. "Am facut adrese peste tot, dar nu am primit nici un raspuns de pe nicaieri. Tot mereu am asteptat, dar numai promisiuni. Si astazi (ieri "" n. r.) am fost pentru asta. Am fost la Consiliul Judetean, la Prefectura. La Prefectura ne-au solicitat sa precizam fondul pentru salarii, l-am dat dar nu am primit nici un raspuns. La asistentii personali mai avem pentru luna aceasta, iar la Legea 416 mai avem sa le dam 30% luna aceasta. Oamenii sint suparati, au de platit rate. Ei spun ca vor cauta sa plece sau sa intre in greva din 15 "" 16 noiembrie. Daca nu isi vor primi sint hotariti sa nu stea in perioada alegerilor", spune edilul. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.