Politică

Pedelistii, ofuscati de succesul de unic initiator al baronului

Iulia Crețu
8 oct 2009 1122 vizualizări
Corneliu Negru, ales judetean portocaliu, reclama ca nu primeste sprijin de specialitate de la Aparatul Tehnic al CJ pentru initierea de proiecte

Consilierii judeteni ai PD-L se pling de blocajul pe care il intimpina din partea directiilor de specialitate din cadrul Consiliului Judetean Vrancea cind vine vorba de initierea unor proiecte. Nemultumiti ca numai seful CJ, Marian Oprisan, isi trece numele pe proiectele de hotarire, alesii din Opozitie sustin ca au incercat in repetate rinduri sa conceapa propuneri de legi judetene. Consilierul Corneliu Negru a precizat ca pe viitor va incerca sa lase cereri scrise pentru a avea dovada discriminarii politice din CJ. Nemultumirea alesilor portocalii a plecat de la faptul ca banii sint directionati de presedintele Marian Oprisan numai spre comunele rosii. "Reclamam lipsa unui master plan al drumurilor judetene la Consiliul Judetean. Noi nu am putut initia proiecte pentru ca sintem blocati de Aparatul Tehnic", a declarat Corneliu Negru. Acesta a completat ca atentia presedintelui Vrancei ar trebui sa se indrepte si spre refacerea drumului Focsani-Suraia, o portiune extrem de circulata, si a pus sub semnul intrebarii "urgenta" cu care s-au dat bani pentru repararea drumului Birsesti-Paunesti. "Pe aici nu trec mai mult de 10 masini zilnic. Cunosc acest aspect pentru ca sint din zona", a completat consilierul PD-L. Democrat-liberalii se declara surprinsi si de atitudinea sfidatoare a lui Oprisan. "Am facut o cerere in timpul sedintei, sa ni se aduca la cunostinta anumite aspecte, iar raspunsul oficial a fost: «Buna intrebare, domnul consilier, raspunsul la sedinta urmatoare». Au trecut patru luni si nu am primit nici un raspuns", a mai declarat Corneliu Negru. Eficienta consilierilor judeteni, fie ei PSD, PD-L sau PNL este zero, din cauza faptului ca nici unul nu are trecut in dreptul sau nici un proiect initiat. 100% din proiecte poarta semnatura presedintelui CJ Vrancea, Marian Oprisan. Prin acest lucru, baronul detine si monopolul in privinta directionarii fondurilor spre investitiile care ii pot suplimenta capitalul electoral.


Negru ameninta CJ-ul cu atacul in Contencios


Consilierul PD-L Corneliu Negru sustine ca pentru schimbarea modului de privatizare a SC Drumuri si Poduri, CJ ar fi trebuit sa aiba avizul Fondului Proprietatii de Stat. Pentru lipsa acestor pasi legali, dar si pentru ca decizia s-a luat fara 2/3 din voturile alesilor, consilierul vrea sa atace in Contencios hotarirea CJ. "Intentionez sa atac in Contencios decizia CJ, voi cere aprobarea partidului. Schimbarea modului de privatizare a Societatii Drumuri si Poduri necesita avizul FPS. Si pentru ca bunurile aflate in proprietatea CJ se instraineaza, este nevoie de votul a 2/3 din consilieri", a declarat in cadrul unei conferinte de presa democrat-liberalul Corneliu Negru. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.