Politică

Tatal ministrului Dan Nica: Baiatul meu a schimbat 40 de generali!

Ziarul de Vrancea
29 sep 2009 2441 vizualizări
Dintre viile de la Panciu, tatal ministrului de Interne ne-a declarat ca fiul sau este victima a jocurilor politice de culise u sfatul meu, daca va fi lasat, este sa aplice reforma pe care a inceput-o, daca nu sa-si vada de deputatie sau sa se puna la dispozitia partidului , ne-a spus Vasile Nica, adaugind ca fiul sau ar putea fi victima a generalilor pe care i-a demis u remanierea ministrului Dan Nica nu sfirseste razboiul Coalitiei PSD-PD-L, social democratii afirmind ca nu pot lasa tara la greu u pedelistii vor sa-l numeasca interimar pe Vasile Blaga u deputatul Ciprian Nica acuza ca cineva de sus agita apele, in vreme ce Oprisan spune ca presedintele Traian Basescu are ultimul cuvint in aceasta criza u de la PD-L, Razvan Mustea nu crede ca PSD se da dus de la conducere, vorbind de un santaj al baronilor rosii asupra ministrilor PSD care au anuntat demisia in bloc u liberalii acuza guvernul ca este incapabil sa organizeze alegerile

Ieri, premierul Emil Boc l-a demis din functia de ministru de Interne pe panceanul Dan Nica de la PSD. Anuntul a agitat din nou apele in Coalitie, insa nu indeajuns sa desparta marea PD-L de cea a PSD. Ulterior ultimatumurilor lansate de democrat-liberali, care cereau PSD sa vina cu alta propunere pentru post, in caz de refuz urmind a-l numi pe Vasile Blaga ca interimar, si ale social democratilor, care ii cereau lui Boc sa-l "reprimeasca" pe Dan Nica, parlamentarii vrinceni ai celor doua formatiuni au declarat ca PSD nu va iesi de la guvernare. In timp ce social democratii acuza abuzuri din partea PD-L si spun ca nu pot lasa tara la greu, invocind criza, democrat-liberalii declara ca PSD este condus de grupuri de influenta care nu au interesul de a da puterea din mina. In drum spre Bucuresti, la sedinta grupurilor reunite ale PSD din cele doua camere, deputatul de Panciu, Ciprian Nica, spune ca PD-L-ului "ii fuge pamintul de sub picioare" si ca "cineva de sus nu asigura un climat de liniste in Coalitie". "PD-L a inceput campania electorala din vara, au mai batut apropouri pentru remanierea altor ministri. Ii fuge pamintul de sub picioare «cuiva» (n.r. cu referire la presedintele Basescu) si de asta se intimpla ce se intimpla. Eu nu cred ca PSD va iesi de la guvernare, pentru ca Romania trebuie condusa in vremurile acestea. Nu este bine sa iasa de la guvernare pentru ca am crea o criza si mai mare. Si nici PD-L nu va iesi", ne-a spus Ciprian Nica, deputatul punctind ca dupa alegerile prezidentiale apele se vor linisti. La rindul lor, reprezentantii PD-L acuza PSD-ul de duplicitate si ca arunca acuzatii pe care nu le pot proba. "Eu personal mi-as dori ca PSD sa iasa de la guvernare pentru ca sint duplicitari, stau si la Putere, dar si in Opozitie. Domnul Nica face declaratii extrem de grave si lasa de inteles ca noi am vrea sa furam alegerile, iar aceste acuzatii nu le poate proba. Insa, nu cred ca vor lasa puterea", ne-a spus si Razvan Mustea.


Mustea aminteste PSD de microbuzul lui Birladeanu de la PE


In ciuda amenintarilor cabinetului de ministri PSD care au anuntat ca vor sa demisioneze in bloc, democrat-liberalul Mustea sustine ca partidul este condus din spate de baroni si grupuri de interese care vor "ciolanul". "PSD este macinat de grupuri de interese, unii nu vor sa iasa de la guvernare. Si nici nu ma asteptam ca organizatia Vrancea a social democratilor sa fie de acord cu plecarea, doar este condusa de un baron care are interes sa stea la guvernare", a completat Razvan Mustea. Democrat-liberalul se declara amuzat de aluziile de turism electoral ale vicepremierului si ministrului de Interne, Dan Nica, la adresa PD-L si aminteste de filmul incriminator de la alegerile europarlamentare cu vicepresedintele PSD de la Consiliul Judetean, Dragos Birladeanu, linga un microbuz cu oameni cu buletinele in mina, linga sectia de votare de la Gara. "Ma si amuza ca PSD vorbeste de turism electoral, cind eu stiu foarte bine ca la europarlamentare vicepresedintele CJ era linga un microbuz plin cu alegatori. Poate ar trebui sa le ducem acea filmare", a mai spus Mustea. In tot acest razboi, liberalii cer demisia intregului Guvern si chiar ameninta cu initierea unei motiuni de cenzura privind "incapacitatea Guvernului de a organiza alegerile". In acelasi timp, liberalii se pronunta in afara "jocului politicianist" dintre PD-L si PSD, Crin Antonescu mentionind ca "daca PSD se retrage de la guvernare sau initiaza motiune de cenzura noi nu vom fi partasi".


Contre ca de la ministru la ministru in problema autocarelor


Chestiunea autocarelor electorale ambaleaza motoarele intre partenerii de coalitie. Dupa ce ministrul de Interne de la PSD, Dan Nica, a declarat ca a primit informatii conform carora, pentru datele primului si celui de-al doilea tur de scrutin, nu mai sint autocare libere, colega sa de la Guvern, ministrul Tineretului si Sportului, Sorina Placinta, nu se poate abtine de la subtilitati si impunsaturi politice. "Probabil dinsul a fost asa de interesat sa ia aceste autocare, ca s-a trezit ca timpul le-a luat dinainte si altii probabil si-au rezervat aceste autocare pentru alte excursii, nu neaparat electorale", a declarat duminica, la Cimpineanca, ministrul Sorina Placinta. Democrat-liberalii incearca prin schimbarea din functie a lui Dan Nica fortarea PSD de a iesi de la guvernare, dar si pozitionarea unui om "de-al casei", Vasile Blaga, pe o functie vitala in organizarea si coordonarea alegerilor prezidentiale de pe 22 noiembrie si 6 decembrie. "Daca domnul Nica nu poate aduce probe, nu e nici o problema sa ii cerem demisia. Insa domnul ministru are destule probleme, in afara de aceasta declaratie. Mi se pare ca a politizat mult Politia si sint multe schimbari de sefi de post si de inspectori, schimbari la fel de excesive precum cele de la Invatamint", a fost de parere si deputatul Trasculescu.

(Iulia CRETU)



Tatal ministrului Dan Nica: "Baiatul meu a schimbat 40 de generali"


Vasile Nica, tatal ministrului remaniat Dan Nica, habar n-avea ieri la prinz ca premierul Emil Boc a anuntat demiterea fiului sau, intrucit se afla in plina campanie de recoltare a strugurilor pe cele 70 de hectare pe care le lucreaza in podgoria Panciu. Nica senior ne-a spus ca noi am fost cei care i-am dat vestea si a incercat sa-si incurajeze fiul. "Functiile nu sint batute in cuie, vin si trec. Nu stiam nimic pentru ca sint in vie, culegem si ma bucur ca avem o productie frumoasa. Probabil ca fiul meu a deranjat. Sfatul meu, daca va fi lasat, este sa aplice reforma pe care a inceput-o, daca nu sa-si vada de deputatie sau sa se puna la dispozitia partidului. El a schimbat 40 de generali din MI, si nu cred sa nu fie macar unul in legatura cu lumea asta dispusa sa faca numai rele. Iar schimbarea asta a facut-o Nica, nu David (ex-ministrul PNL Cristian David) sau Vasile Blaga (ex-ministul PD-L de la Interne) care se lauda ca a fost cel mai bun", a comentat Vasile Nica, fost secretar, apoi primar al Panciului intre 1990 si 1992 si apoi consilier local PSD. Vasile Nica spune ca fiul sau a tras o fuga pina acasa chiar simbata pentru a-si vedea parintii si nu parea ingrijorat de stabilitatea portofoliului pe care il ocupa. "El are raspunderea sa fie alegeri corecte si asta a deranjat poate pe altii. El a fost bine intentionat. Dar asa e in politica", a mai comentat tatal ministrului, care pune criza politica pe seama disensiunilor dintre PSD si PD-L din apropierea alegerilor. Cu toate ca este pensionar, Vasile Nica se ocupa de administrarea unei crame viticole, Viticom SRL, in calitate de manager, pe care o detine impreuna cu fiul sau, unde produce vinuri albe si rosii, cu care testeaza acum piata germana. "Avem vie in proprietate si in arenda. Noi imbuteliem, ca este mai rentabil, dar livram si vinuri vrac. Anul acesta am avut o productie frumoasa, de 13.000 de kilograme la hectar. Am vindut si struguri de masa cam cu un leu kilogramul, dar in principal noi vinificam", a mai spus Vasile Nica, adaugind ca fiul sau prefera vinul sec alb din productia proprie. (Silvia VRINCEANU)



Oprisan isi pune sperante in Basescu


Liderul PSD Vrancea, care a participat aseara la sedinta Comitetului Executiv al PSD, ne-a declarat ca intentia premierului Emil Boc de a-l indeparta pe Dan Nica din post este "absolut neconstitutionala". "Ce-i aia remaniere? Premierul nu poate propune in cazul unui guvern de coalitie, in cadrul unui protocol, o asemenea chestiune. Atributul e in mina presedintelui. Daca va emite decretul de eliberare din functie a ministrului de Interne, care ocupa si postul de vicepremier, inseamna ca presedintele tarii isi doreste cu orice pret o criza majora politica, suprapusa peste criza economica si e clar ca nu este pasionat de problemele romanilor ci de campania electorala si de obtinerea unui nou mandat de presedinte", a declarat Marian Oprisan, adaugind ca "Dan Nica are sustinerea unanima a PSD". "Motivatiile lansate de Emil Boc la adresa ministrului Dan Nica sint niste glume! Ministrul PD-L Berceanu ar trebui remaniat de 50 de ori tinind cont ca au deraiat trei trenuri intr-o zi", a tinut sa adauge baronul, care declara ca este pregatit si pentru opozitie. Chiar daca in unele declaratii anterioare spunea ca cele doua partide de la putere trebuie sa negocieze "pina cad sub masa pentru binele romanilor", de aceasta data cel mai cunoscut baron al PSD spune ca "nu mai ai cu cine negocia", asa ca totul a ramas "la mina presedintelui". (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 14 ore, 19 minute, 3 secunde
Domnul Nica impreuna cu domnul Oprisan au politizat in mod extrem Politia si Serviciile Secrete din Vrancea, fiind de notorietate infiltrarea Serviciilor Secrete cu angajati ai Monitorului de Vrancea. citeste integral
, acum 739393 zile, 14 ore, 19 minute, 3 secunde
Poate ca urmatorul ministru va reacorda drepturile banesti care nu s-au mai primit de cateva luni lucratorilor din M.A.I.!ei se cearta ca la usa cortului si nu le pasa cat de putin de cei pe care ar citeste integral
, acum 739393 zile, 14 ore, 19 minute, 3 secunde
DB stiu ca esti platit din banii nostri de PD-L dar nu a te mai face de ras cu asemenea comentarii, nu a politizat nimeni mai tare ca PD minus L institutiile statului, numai PD minus L are directori citeste integral
, acum 739393 zile, 14 ore, 19 minute, 3 secunde
Ce stii tu e prost. Nu-s platit de nimeni ba mai degraba invers. Voua la PNL nu va dau ca sunteti prea golani si prea ati jefuit tara. Nu va zic nici sus, nici jos, ramaneti acolo unde sunteti.
, acum 739393 zile, 14 ore, 19 minute, 3 secunde
So la gard!Stai calm baiete ca se legalizeaza prostitutia si o pui si tu cu banii.Promit ca trec pe la tine si las si un bacsis dar mai termin-o si tu cu gonoreea asta verbala ca mi-e si frica sa-ti citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.