Politică

Liberalii se trezesc cam tirziu in problema Drumuri si Poduri

Iulia Crețu
24 sep 2009 985 vizualizări
Consilierii judeteni PNL s-au sters la ochi si, dupa sedinta extraordinara de marti, considera ca privatizarea SC Drumuri si Poduri SA ar fi necesitat votul pentru a 2/3 dintre alesi, pentru ca ar fi vorba de patrimoniu - cladiri si terenuri.

Prin vocea lui Eduard Lambrino, liberalii spun ca vor face o intimpinare la presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan, si vor cere lamuriri juridice si de la prefectul Raluca Dan. Liberalii sustin ca votul social-democratilor din CJ asupra acestui proiect nu ar fi fost de ajuns, drept pentru care anticipeaza ca Prefectura nu va acorda aviz de legalitate deciziei. Lambrino a adaugat ca formatiunea sa va depune o contestatie si la Contencios administrativ, invocind Legea 215/2001. "Consiliul Judetean are o vina morala in legatura cu cei 120 de ultimi angajati ai SC Drumuri si Poduri. Dupa o analiza juridica a votului vom face demersurile necesare pentru a merge in Contencios pentru a semnala ca are nevoie de 2/3 din voturi, pentru ca proiectul viza patrimoniul", a fost de parere consilierul liberal Eduard Lambrino. La sedinta de marti a Consiliului Judetean, 15 consilieri judeteni PSD au fost pentru privatizarea prin vinzare de active a SC Drumuri si Poduri, in timp ce PNL si PD-L s-au impotrivit, prin 12 voturi. In cazul in care se cer 2/3 din voturi, proiectul ar trebui sa fie acceptat de 19 consilieri, gruparea social democrata detinind numai 17 miini de vot. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.