Politică

Vanghelie a cerut demisia lui Mitrea din PSD

Ciprian Fânaru
23 sep 2009 947 vizualizări
Senatorul de Vrancea a fost pus la zid de Marian Vanghelie, deoarece acesta s-a declarat de acord cu o parte din opiniile lui Octav Cozminca, recent exlcus din partid u Oprisan crede ca Octav Cozminca a gresit, cei doi frati fiind, cel putin aparent, pe pozitii diferite cu privire la situatia din PSD

Senatorul Miron Mitrea, cel care l-a ajutat pe Marian Oprisan sa devina baron, nu mai este dorit in PSD. Concluzia a fost trasa chiar de fostul ministru al Transporturilor, intr-o aparitie televizata la postul Realitatea, in care acesta a precizat ca Marian Vanghelie a cerut excluderea sa din partid din cauza afirmatiilor facute cu privire la sustinerea lui Octav Cozminca si a ideilor pe care acesta le-a exprimat cu privire la social-democrati. "Mi-e greu sa comentez ce spune Marian Vanghelie. E penibil faptul ca el vorbeste in numele PSD-ului. E penibil ca el e purtatorul de cuvint al partidului. Nu e vina lui ca i-au iesit anumite chestii. E vina celor care-l tin acolo sa-i iasa", a acuzat Mitrea. Senator de Vrancea in Colegiul Nord, acesta a mai spus ca "gasca care controleaza conducerea partidului, gasca lui Hrebenciuc care il controleaza si pe Mircea Geoana" s-au suparat pe el, fiindca a afirmat ca o parte din scrisoarea lui Cozminca e adevarata. Presedintele organizatiei Bucuresti a PSD Marian Vanghelie a sustinut chiar ca dindu-i dreptate lui Cozminca, Mitrea il sustine la "prezidentiale" pe Sorin Oprescu, ajutind-ul astfel indirect pe Traian Basescu. "Eu am auzit doua persoane, cred ca le-am vazut si fotografia pe la televizor, care vorbeau de cascavalizare, eu as spune ca ar trebui sa le fie rusine. Oamenii astia au beneficiat de toate privilegiile partidului timp de 20 de ani, si unul si celalalt. Acum se dau cascadorii risului, au prins curaj dintr-o data, se maimutaresc si vin in sprijinul lui Traian Basescu in pachet cu Sorin Oprescu", a afirmat, luni, Marian Vanghelie, referindu-se la colegii sai de partid, Octav Cozminca si Miron Mitrea, care au criticat dur conducerea PSD. Reamintim ca Octav Cozminca a fost exclus, luni, din PSD, ca urmare a declaratiilor facute cu o zi in urma, cind a anuntat ca se autosuspenda din partid si a acuzat faptul ca PSD "nu mai are un lider autentic din 2005", cind la sefie a venit actualul prezidentiabil Mircea Geoana. (Ciprian FANARU)



Oprisan: "Cozminca a gresit foarte clar"


Liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, a comentat ieri scrisoarea de autosuspendare a fostului presedinte executiv al PSD, Octav Cozminca, in care acesta ii acuza pe actualii lideri si pe baronii locali ca au privatizat partidul si ca il sacrifica pentru satisfacerea intereselor personale. Cozminca a afirmat chiar ca unii social-democrati deruleaza afaceri dubioase pe seama banului public, iar alianta cu PD-L s-a realizat doar pentru parvenirea in anumite functii de conducere. "Dl Cozminca este sub imperiul faptului ca nu a mai candidat si nu a mai obtinut mandat de senator sau de deputat din partea PSD. Pe de alta parte, este destul de impropriu comentariul pe care l-a facut pentru ca el nu este acoperit de realitate. Cind faci afirmatii despre anumite persoane spui si despre cine e vorba. Eu cred ca domnul Cozminca trebuie sa faca exemplificari cu anumite informatii care trebuie sa aiba acoperire in realitate. Dupa parerea mea a gresit foarte clar, a atacat PSD intr-un moment foarte important pentru Romania", a declarat ieri Marian Oprisan. Acesta a adaugat ca este convins ca PSD va cistiga alegerile prezidentiale din acest an, prin candidatul Mircea Geoana. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.