Politică

Lacat pe primaria Brosteni

Mihaela Beșleagă
22 sep 2009 1994 vizualizări
Pare a fi prima primarie din tara care stinge lumina din cauza lipsei banilor pentru lefurile angajatilor u de patru luni, fondul de salarii este pe 0, datoriile catre cei 18 salariati totalizind 250.000 lei

Primaria Brosteni a ramas in pana de bani, astfel incit de ieri si-a inchis portile. Cei 18 salariati nu si-au mai primit lefurile de patru luni de zile si au ajuns in culmea disperarii, nemaiavind resurse pentru a-si tine copiii la scoala sau pentru a-si achita ratele la banci. Suma acumulata pentru plata salariilor este de 250.000 lei. Primarul liberal Ion Bucur sustine ca pina in prezent a functionat fara buget pentru anul 2009, intrucit nu a primit nici un leut, nici prin Directia Generala a Finantelor Publice, nici de la Consiliul Judetean. "Nu am primit nici 5 bani de cind sint primar, in 2009 nu am primit nici un ban. Am tot primit promisiuni, ca ne dau bani luna viitoare, ne-au dus cu vorba. N-am bani de salarii de patru luni, angajatii nu mai pot supravietui, au copii la scoala, rate la banci. Nici eu nu mi-am luat salariul", a spus primarul Bucur. La datoriile acumulate in contul de salarii se adauga facturile neplatite la curent electric, telefoane si pentru o lucrare de alimentare cu apa. In total, debitele primariei Brosteni totalizeaza 400.000 lei. Data fiind aceasta situatie disperata, circa 20 de protestatari, in frunte cu primarul, au venit ieri la Focsani, cu jalba in protap, la Consiliul Judetean si la Prefectura, in speranta ca in cel de-al 13-lea ceas sa primeasca un colac de salvare financiar din partea autoritatilor. Raspunsul: un ridicat din umeri si "nu sint bani". "Exista o hotarire de guvern privind o rectificare bugetara pe ministere. Problema este ca de o luna de zile Ministerul Administratiei si Internelor nu a defalcat suma pe judete si, astfel, nici pe localitati. Asa incit acum nu sint bani, nu avem de unde sa luam ca sa acoperim o nevoie la o comuna sau alta. Sper sa vina aceasta rectificare", le-a spus angajatilor vicepresedintele CJ, Mircea Diaconu. In aceeasi situatie la limita se afla si alte primarii pe care le paste falimentul. Este vorba in special de localitatile conduse de edili liberali, cum ar fi Marasesti, Homocea, Slobozia Bradului si Jitia, care nu au beneficiat de fonduri prea generoase de la actuala guvernare PSD-PDL. De altfel, edilii au decis sa plece cu jalba si la Bucuresti, in speranta ca vor reusi sa-i sensibilizeze pe guvernanti si sa iasa din situatia de avarie. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.