Politică

PSD l-ar trimite pe Cristian Diaconescu pe post de comisar la UE

Iulia Crețu
22 sep 2009 894 vizualizări
Posibila sa nominalizare nu a fost infirmata de parlamentarii vrinceni din PSD

Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tilvar, da de inteles ca nominalizarea actualului ministru de Externe al Romaniei, Cristian Diaconescu, pentru postul de comisar european nu este exclusa. Tilvar a precizat ca in rindul partidului sau lista propunerilor nu este inchisa, mai ales dupa ce in mediul politic au aparut discutii cu privire la fostul ministru al Agriculturii, Dacian Ciolos, caruia i se reproseaza lipsa de experienta atit in politica, dar si in diplomatie. De altfel, atit liberalii, cit si social democratii au precizat ca Ciolos nu trebuie sa reprezinte singura propunere pentru postul de comisar din partea Romaniei. "Postul de comisar la Agricultura este un portofoliu cu miza. Au fost discutii referitoare la pozitionarea lui Dacian Ciolos ca propunere, insa termenul de depunere al candidaturilor nu este atins. Cred ca este posibil sa apara si alte nominalizari. Mi-as dori foarte mult sa primim un portofoliu cu greutate, dar nu trebuie sa ne amagim ca un comisar la Agricultura va actiona discretionar", a fost de parere deputatul Angel Tilvar. Despre o eventuala nominalizare a lui Cristian Diaconescu, parlamentarul PSD a dat de inteles ca ar fi potrivit, mai ales ca "este o persoana absolut remarcabila, cu o structura academica deosebita". De cealalta parte, democrat-liberalii, prin vocea eurodeputatului Teodor Stolojan spun ca Romania trebuie sa aiba de ales dintr-un "evantai de portofolii". In cazul in care nu se va concretiza comisarul la Agricultura, in atentia Romaniei mai sint posturile de la Dezvoltare regionala, Cercetare sau chiar Extindere. In acest ultim sector un interes aparte l-ar reprezenta ajutorul catre integrarea in Uniunea Europeana pentru Republica Moldova. De altfel, situatia politica din Basarabia a fost in atentia europarlamentarilor romani inca din mandatul trecut, in special dupa "Revolutia de pe Twitter" de la Chisinau. Ulterior, la Bruxelles s-a lucrat pentru Rezolutia pentru Moldova. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 14 ore, 1 minut, 24 secunde
tot respectul pentru acest politician de la PSD ! un tip educat, non-conflictual, cu bun simt si cu o mare trasatura : reuseste sa se tina departe de scandaluri, de afaceri cu bani publici si sa citeste integral
, acum 739371 zile, 14 ore, 1 minut, 24 secunde
recomandare ca dl Diaconescu ''sa ramana in functie'' (in viitorul guvern) este facuta in cazul in care dansul nu va fi nominalizat ca si comisar din partea Romaniei !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.