Politică

Primarul din Slobozia Bradului vrea sa dea Guvernul in judecata

Iulia Crețu
17 sep 2009 915 vizualizări
Mai multe primarii din Vrancea nu au mai primit bani de salarii de la 1 iulie u la Slobozia Bradului, o firma de constructii a dat Primaria in judecata pentru o factura restanta de 14 miliarde lei vechi u edilul Valerica Zamfirescu a cerut consultare juridica pentru a actiona Guvernul in instanta, pe modelul Oprescu

Situatia financiara din primariile Vrancei este dezastruoasa. Cel putin asa o descriu edilii aflati in opozitie, dar nu numai. Se pare ca si mai multe administratii comunale conduse de gospodari PSD nu au mai primit bani de salarii de la 1 iulie. Gospodarul liberal de la Slobozia Bradului, Valerica Zamfirescu, a amenintat ca va aborda modelul lui Sorin Oprescu, primarul Capitalei, si va chema Guvernul in instanta pentru a-si recupera banii de salarii. In plus, administratia din sudul judetului are probleme si cu achitarea lucrarilor de constructii, Slobozia Bradului fiind in proces pentru o factura de 1,4 milioane RON. "Am trait o satisfactie majora cind am auzit si doi primari PSD ca nu au nici ei bani de la 1 iulie pentru salarizare. Personalul din administratia publica, cel putin de la primariile liberale, de la 1 iulie, nu au bani de salarii. Sintem chemati in instanta de «n» constructori si nu avem de unde da bani. Ordonanta 7 nu a dat un leu. Si avem datorii pe ordonanta 7 intre 3 si 14 miliarde de lei vechi, inclusiv primariile PSD. O parte din primariile PSD au primit bani la Ordonanta 7 fara sa apara o Hotarire de Guvern. Am verificat citeva primarii care au primit de la 7 la 10 miliarde de lei vechi fara sa apara intr-o Hotarire de Guvern. Este discriminare pe fata. Eu am de dat 14 miliarde la o firma. M-a chemat in instanta. La rindul meu, de aia l-am convocat pe avocatul Filote, sa chem Guvernul in instanta. Pentru ca am vazut la Bucuresti, Sorin Oprescu a chemat in instanta si i-a dat banii pentru invatamint. Sa incercam noi, ca primari de comuna, sa ne razboim, sa ne judecam cu Guvernul in instante, poate reusim sa aducem bani pentru personalul din Primarii care are rate, are banci, are copii la scoli pe care trebuie sa-i intretina", a precizat Zamfirescu, gospodar care face parte si din conducerea Asociatiei Comunelor. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.