Politică

Nastase: Nu cred ca PSD va intra rapid la guvernare.

Ziarul de Vrancea
14 feb 2005 910 vizualizări
In schimb, Cozmanca spera ca perioada de opozitie sa fie mai scurta de 4 ani

Adrian Nastase, a declarat, ieri, la emisiunea "Pro Vest", ca nu crede ca PSD va intra rapid la guvernare, aratind ca exista o "mare inertie de sprijin" pentru Alianta PNL-PD si ca nu este in interesul Romaniei organizarea de alegeri anticipate. Nastase a aratat ca, pe de o parte, crearea unui guvern de mare coalitie, in care sa intre toate partidele fara PRM, nu ar fi benefica, deoarece nemultumirile si alternativele politice nu ar mai putea fi exprimate in formule de dreapta si de stinga si s-ar pierde din punct de vedere ideologic sensul competitiei politice. El a spus, pe de alta parte, ca organizarea de alegeri anticipate, dupa semnarea tratatului de aderare la UE din 25 aprilie, ar insemna intrarea intr-o perioada de instablilitate politica si tara ar ramine "inghetata" din punctul de vedere al investitiilor straine. "Nu resping ideea unor alegeri anticipate, noi ca partid nu avem o problema cu alegerile anticipate, Romania s-ar putea sa aiba o problema cu alegerile anticipate", a precizat Adrian Nastase. El a adaugat ca alegerile anticipate ar putea avea loc cel mai devreme in toamna, iar pina atunci masurile pe care le ia actualul Guvern vor favoriza PSD.

Presedintele executiv al PSD, senatorul de Suceava Octav Cozminca, a declarat, simbata, ca "daca exista intelepciune si rabdare" perioada de opozitie a PSD poate fi mai scurta de patru ani aratind ca "lucrurile pot evolua de o maniera spectaculoasa". "Am cistigat alegerile parlamentare, dar nu le-am cistigat pe cel prezidentiale. In Parlament sintem foarte aproape, ca numar de parlamentari, de actuala majoritate guvernamentala, iar lucrurile pot evolua de o maniera spectaculoasa. Aceasta perioada de opozitie poate fi foarte scurta daca avem intelepciune si rabdare, daca ne intelegem rolul si locul", a spus Octav Cozminca.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.