Politică

Nastase, mirat ca Mitrea si Popescu vor sa-i ia locul.

Ziarul de Vrancea
14 feb 2005 970 vizualizări
In PSD se poata lupta pentru functia de presedinte executiv

Liderul PSD Adrian Nastase a afirmat, duminica, la emisiunea "Pro Vest", ca si-a propus sa candideze impreuna cu Ion Iliescu. Surse din PSD sustin ca pentru functia de presedinte ar candida Ion Iliescu, iar pentru cea de presedinte executiv s-ar putea inscrie mai multi candidati, pe linga Adrian Nastase. Potrivit surselor din PSD, unii dintre membrii BExC il considera pe Octav Cozminca ca posibil candidat pentru functia de secretar general al PSD, la care se va inscrie si Victor Ponta, insa tinerii din partid sint nemultumiti de acest lucru.

Nastase a mai spus, intrebat in legatura cu intentia lui Miron Mitrea si a lui Dan Ioan Popescu de a-i lua locul, ca "este cam tirziu" sa-i ia locul. El a aratat ca l-a mirat faptul ca Miron Mitrea nu a fost de acord cu propunerea privind votarea la Congres a functiilor de presedinte, presedinte executiv si secretar general, avind in vedere ca acesta a spus la un moment dat ca este de acord cu tot ceea ce spune Ion Iliescu. "De aceea m-a mirat ca nu a acceptat ceea ce intr-un fel eu discutasem ca propunere cu Ion Iliescu. Este singurul lucru care m-a mirat", a spus presedintele PSD.

In acelasi timp, vicepresedintele PSD Victor Ponta a declarat ca va candida la Congresul PSD pentru functia de secretar general al partidului si ca nu este de acord cu introducerea in statut a functiei de presedinte executiv. Functia de presedinte executiv nu este compatibila cu structurile partidelor social-democrate din Europa. "Peste tot exista functiile de presedinte, vicepresedinte si secretar general", a adaugat Ponta, aratind ca aceasta pozitie nu are legatura persoana care va ocupa functia de presedinte executiv. "Ideea era sa restructuram, nu sa facem mai multe functii. Acum impresia este ca noi cautam functii pentru toti, nu reforma reala", a mai spus Ponta. Functia de presedinte executiv al PSD, ocupata de Cozminca, nu figureaza in Statutul PSD.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.