Politică

Patru hotariri ale Consiliului Local Panciu, respinse de Prefectura

Mihaela Beșleagă
31 aug 2009 867 vizualizări
Doua hotariri nu au fost revocate inca de administratia panceana, desi au fost declarate nelegale de prefect

Nu doar Consiliul Local Focsani s-a lovit de avizul de legalitate al prefectului Raluca Dan, ci si legislativul local al orasului Panciu. De la inceputul anului, patru hotariri adoptate de consilierii panceni au fost declarate nelegale de catre Institutia Prefectului. Este vorba de cite o hotarire adoptata in sedintele din 6 februarie, 5 martie, 13 aprilie si 21 mai 2009. "Dupa ce juristii Institutiei Prefectului au solicitat unele lamuriri, una a fost declarata legala. Una a fost revocata de consiliul local, iar doua au ramas inca nerevocate", ne-a declarat Traian Negulescu, purtatorul de cuvint al Prefecturii Vrancea. Prima din cele doua hotariri care nu au fost inca revocate de CL Panciu se refera la schimbarea formei de patrimoniu a cladirii Sovejana, care ar urma sa fie transformata intr-un centru pentru batrini. Proiectul a fost adoptat cu majoritate de voturi (50%A1), desi legea prevede ca erau necesare doua treimi. In a doua hotarire nerevocata inca, care se refera la amenzile care pot fi aplicate de administratia locala, se specifica faptul ca amenzile pot fi platite in minim 48 de ore, ceea ce nu este prevazut in lege. La restul de doua hotariri, una declarata legala si una retrasa intre timp de CL Panciu, nu s-au respectat unele prevederi de procedura. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.