Politică

Cel mai diplomat ministru PSD linga baronul Oprisan, la TSD

Iulia Crețu
27 aug 2009 926 vizualizări
Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, crede ca nu sint motive ca PSD sa iasa de la guvernare u astazi este asteptata sa le vorbeasca tinerilor social democrati ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu

Cea de-a treia editie a Scolii de vara a Tinerilor Social Democrati, care a inceput ieri in satul turistic Lepsa, a debutat cu o prima zi in care juniorilor PSD le-a vorbit despre diplomatie ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu. Desi la inceputul anului si Ministerul sau a avut de tras de pe urma scandalurilor din Italia, legate de fapte reprobabile ale conationalilor nostri, reactiile sale au fost apreciate la nivel de diplomatie, dar si de analistii politici. Potrivit acestora din urma, Cristian Diaconescu ar fi printre cei mai buni ministri din actualul Guvern Boc. Alaturi de acesta, la dezbateri a participat presedintele PSD Vrancea si seful Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, dar si parlamentarii de Vrancea Cristian Dumitrescu, Angel Tilvar si Ciprian Nica, care au incercat sa-i invete pe tineri, din carti, cum se face politica. Ministrul de Externe le-a spus tinerilor ca diplomatia este mai mult decit necesara in politica, apreciind totodata ca PSD nu va pleca de la guvernare. De la Lepsa, ministrul a plecat intr-o vizita in Turcia, pentru doua zile, la invitatia omologului sau turc, Ahmet Davutoglu. Lucrarile Scolii de vara vor continua pina miine. La Lepsa sint asteptati ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, europarlamentarul Adrian Severin sau deputatul Nicolae Banicioiu, cel care este si presedintele tinerilor social democrati la nivel national. La discutii participa citeva zeci de tineri social democrati de la noi din judet, respectiv TSD Vrancea, fiind condusi de consilierul local Bogdan Matisan. Daca ieri a fost o zi dedicata diplomatiei, astazi va fi una dedicata problemelor locale, in fata tinerilor urmind a tine speech-uri Cristian Dumitrescu si Angel Tilvar, deputati de Vrancea. Marian Oprisan, in schimb, nu va mai onora seminariile de azi si miine, acesta participind la sedinta Consiliului pentru Dezvoltare Regionala al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, dar si la Adunarea Generala a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania care au loc la Mamaia. (I. CRETU)


  • Ministrul de Externe crede ca PSD va ramine la putere


  • PSD va ramine la guvernare, a afirmat, miercuri, la Scoala de Vara a TSD Vrancea de la Lepsa, ministrul de Externe, Cristian Diaconescu. Acesta a apreciat ca un dezechilibru politic major ar fi "exact ceea ce lipseste Romaniei in acest moment". Cristian Diaconescu a precizat ca doar atunci cind, la nivelul coalitiei de guvernare, va fi afectat actul de guvernare se va pune problema iesirii PSD din Guvern. "Vad foarte multa lume doritoare sa apara pe ecranele televizoarelor vorbind aproape cu pasiune despre criza, despre ideea intrării in disoluÃie a sistemului politic, asa cum este el, cu bune si rele, dar nu am auzit să spună si ce ar pune in loc imediat, pentru ca nevoile romanilor si ale Romaniei sunt nevoi imediate", a susÃinut ministrul de Externe. Cristian Diaconescu a dat asigurări ca PSD este la guvernare si va rămane la guvernare pentru a-si face "datoria faÃa de Ãara". "Dincolo de retorică, sint chestiuni fundamentale care funcÃioneaza, atunci cind aceste decizii fundamentale vor fi afectate, atunci putem discuta serios despre iesirea de la guvernare", a mai afirmat ministrul, la Lepsa.


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.