Politică

Florin Micu a cerut Justitiei sa-l lase singur in fruntea Culturii

Iulia Nicolaie
26 aug 2009 1811 vizualizări
Democrat-liberalul a cerut o ordonanta presedintiala pentru a-si putea prelua de facto biroul

Democrat-liberalul Florin Micu Iliescu asteapta inca sa-si intre in atributii ca director coordonator al Directiei pentru Cultura Vrancea. In cursul zilei de ieri, Micu astepta o rezolutie in cazul sau, mai exact o ordonanta presedintiala care sa-i confirme statutul de unic sef al institutiei de cultura. Decizia instantei de judecata a fost insa aminata pentru o saptamina, pe motiv ca directorul executiv Paraschiv Usturoi nu ar fi primit inca citatia si a cerut timp sa-si pregateasca apararea. "Este o actiune pe care eu am initiat-o pentru a putea intra in birou. Am fost si la Ministerul Culturii, se pare ca s-a rezolvat si situatia financiara din institutie. Conform unui document emis de Ministerul Culturii, toate actele semnate sau emise de Usturoi sint nule. Nu tin cu dintii de functie, ma pot intoarce si la catedra, insa aveam atitea proiecte si chiar voiam sa fac treaba aici. Deja au trecut doua luni de incertitudine", ne-a spus Florin Micu Iliescu. Documentul la care se refera directorul coordonator al DJCCPCN este o adresa trimisa prefecturilor de catre Ministerul Culturii, care arata ca toate documentele emise de directorii executivi sint lovite de nulitate absoluta. Si asta pentru ca, potrivit Ordonantei 37/2009, functiile de directori executivi s-au desfiintat la 32 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ. Numai ca ministrul Culturii nu a mai asteptat sa curga acest termen si l-a demis pe liberal, motiv numai bun sa cistige procesul. "Aceasta intersectare de functii desfiintate prin lege cu functiile nou infiintate prin lege conduce, potrivit literaturii juridice de specialitate, teoria actului administrativ, la emiterea unor acte administrative grevate de nulitate absoluta, data fiind nerespectarea competentelor materiale si profesionale care greveaza asupra unor astfel de acte, inevitabil. Altfel spus, daca se emit de catre fostii directori executivi sau daca acestia vor continua sa emita acte sub semnatura unei functii desfiintate prin lege sub antetul institutiei care, potrivit actului normativ anterior mentionat, este condusa de un director coordonator, se naste problema asumarii responsabilitatii emiterii unor acte juridice administrative lovite de nulitate absoluta", se arata in documentul semnat de secretarul general al Ministerului Culturii, Mircea Cristian Staicu, care a incercat sa lamureasca oarecum disputele din directiile de cultura din teritoriu, avind in vedere ca situatia din Vrancea nu este una singulara. Documentul a ajuns si la Prefectura Vrancea, insa prefectul Raluca Dan a decis sa-l ignore pentru ca nu poarta semnatura ministrului Theodor Paleologu, desi in ansamblul sau pare mai degraba o delegare de atributii, tinind cont de faptul ca Institutia Prefectului gestioneaza serviciile publice deconcentrate din subordinea ministerelor. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 1 ora, 23 minute, 31 secunde
Nebuna tara in care judecatori corupti pun directori la institutii subordonate ministerelor, directori care normal ca sunt fara drept de semnatura, iar directorii ministerului trebuie sa fie numiti de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.