Politică

Ion Oprea, de la prefectul Botirlau la subprefectul de birou

Iulia Crețu
25 aug 2009 1441 vizualizări
Pe vremea cind era prefect, Ion Oprea se lipea de porecla Nelutu Botirlau pentru ca mai tot timpul si-l petrecea in satul sinistratilor u acum, ocupind functia de subprefect, aria sa de activitate este restrictionata la partea sociala u Ion Oprea reactioneaza moale la raportul secret de serviciu al Corpului de Control vinturat amenintator de prefectul Raluca Dan: credeam ca se cunoaste realitatea din teren

"Nu mi-au placut niciodata aerele conferite de o functie sau alta", spune subprefectul Ion Oprea, poate intr-o incercare de autocaracterizare, poate cu tinta catre componenta echipei actuale din fruntea Institutiei Prefectului din Vrancea. Oprea a ocupat functia de prefect de Vrancea, la inceputurile Aliantei D.A., "cazind" ulterior, dupa iesirea democratilor de la guvernare, intr-un birou mai mic, cu placuta de subprefect. In timpul precedentului mandat, caracterizat de inundatiile severe din 2005 si 2006, Ion Oprea a capatat porecla de "Nelutu Botirlau", dupa satul de la Vulturu maturat de furia apei, unde mergea adesea sa-si bea cafeluta cu sinistratii. Asta pina sa fie capatuit de presa, la al doilea moment important din mandatul sau de prefect, frica din timpul incercarii de demitere a lui Marian Oprisan, cu titlul de "Nelu Breloc". Oprea spune insa ca nu-l deranjeaza porecla si crede ca brelocul e chiar un obiect pretios. Daca in trecut batea drumurile judetului pentru a pune in aplicare politicile Guvernului Calin Popescu Tariceanu, in prezent Ion Oprea nu mai beneficiaza nici macar de masina de serviciu, devenind un fel de subprefect de birou. In spirit de autoaparare, acesta ne-a declarat ca mersul pe jos ii face bine, il tine in forma. Intre atributiile creionate pentru postul sau de prefectul Raluca Dan, Oprea a primit partea soft, cea sociala, avind interzis de la chestiunile fierbinti gen Juridic sau Fond Funciar. In comparatie cu primul mandat, acum Ion Oprea a recunoscut ca nu detine stampila institutiei, aceasta fiind exclusiv atributul prefectului Raluca Dan. Desi din spatele usilor de la Prefectura au razbatut tot felul de vorbe despre colaborarea cu sincope intre oamenii sustinuti de actuala putere PSD-PD-L, inclusiv intre cei doi subprefecti sustinuti de PD-L, Ion Oprea si Sorin Hornea, dar si in relatia acestora cu prefectul sustinut de PSD, Raluca Dan, Oprea sustine ca interactiunea umana dintre ei se petrece in limitele unui comportament civilizat.


Oprea: "am gestionat totul absolut corect la inundatii"


Despre elementele "epocii de apa" a prefectului Ion Oprea, celebrele cizme care erau pregatite mereu in birou pentru ce-i mai rau, actualul subprefect ne-a spus ca acum le tine pe undeva prin garaj. Legat de suspiciunile si acuzele legate de neindeplinirea atributiilor sale post inundatii, dar si de lipsa din teren a materialelor de constructie, acesta afirma ca "am gestionat totul absolut corect". In plus, acesta explica de ce nu a reactionat mai dur la momentul izbucnirii scandalului, pe cind atit Marian Oprisan, dar si Raluca Dan spuneau ca raportul nu e unul roz pentru fostii prefecti Ion Oprea si Dragos Mircea, cunoscind anumite aspecte din ceea ce era catalogat drept secret de serviciu. "Credeam ca se cunoaste realitatea din teren", ne-a spus subprefectul Ion Oprea. "In acea perioada, erau zile cind mergeam in fiecare dimineata la Botirlau si beam cafeaua cu oamenii, pe amplasament. Cred ca nevoia i-a impins pe oameni sa vinda din materiale. Insa, in toate cele 13 cazuri, au disparut poate niste cantitati din ciment si fier beton, dar restul se regaseste. Atributul meu, in calitate de reprezentant al Guvernului, era sa predau materialele catre primarii, urmind ca de acolo sa raspunda ei. Au fost verificari de la Camera de Conturi, dar si Corpul de Control al Guvernului din timpul mandatului Tariceanu, iar daca era sa gaseasca ceva, gaseau", explica Ion Oprea si de unde si-a atras porecla "de bine", dar si faptul ca acuzele Ralucai Dan nu au fost fondate. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.