Politică

Firma galateana Vega vrea sa execute Primaria Focsani

Iulia Crețu
24 aug 2009 1001 vizualizări
PD-L ar vota si n-ar vota imprumutul pentru asfalt in municipiu u consilierul local PD-L Nicu Tanase spune ca formatiunea sa prefera aminarea votarii creditului bancar, pentru a auzi motivarea aprobarii imprumutului de 22 milioane RON de la edilul Decebal Bacinschi u Primaria Focsani are o gramada de datorii la firma galateana Vega, motiv pentru care compania s-a plins instantei de judecata

Plecarea primarului Decebal Bacinschi in concediu pina pe data de 1 septembrie pare a duce la aminarea luarii unei decizii in cazul noului imprumut de 22 milioane de lei pentru continuarea lucrarilor la asfaltarea strazilor din Focsani. Democrat-liberalii spun ca ar prefera sa auda motivarea necesitatii creditului direct din gura edilului, speriati ca un credit bancar pe vreme de recesiune ar putea cintari greu la buzunarele simplilor cetateni platitori de taxe. "Domnul primar a plecat in concediu, ne-a aruncat sarcina sa votam acel imprumut, si noi trebuie sa executam. Nu stiu daca este bine sau nu sa impovaram din nou locuitorii municipiului Focsani. Noi sintem pentru a construi in Focsani, dar cred ca trebuie sa chibzuim mai bine pentru ca nu sintem intr-o perioada de destindere economica, sintem intr-o perioada de austeritate si de criza. Ar fi fost mult mai bine, daca acesti bani erau din alte surse si nu, permanent, din credite bancare. Eu il astept pe domnul primar sa vina sa ne expuna, cind vine din concediu. Din punctul nostru de vedere (n.r. al PD-L) vom amina aceasta decizie. La prima vedere zic «nu», pentru ca nu mai vreau sa impovaram cetatenii, dar daca sint argumente pentru acest imprumut, il studiem", a fost punctul de vedere al liderului PD-L din Consiliul Local Focsani, Nicu Tanase. Cit despre un alt proiect controversat, cel al schimbului de terenuri intre Primarie si AVAS pentru posibilitatea construirii unei centrale de cogenerare, Tanase a declarat ca va propune ca, in cazul in care centrala pe bani europeni nu se ridica, sa se revina la proprietatile initiale ale celor doua terenuri in speta. Este vorba de 1 ha in curtea ENET, pe care AVAS a pus sechestru din cauza unor datorii istorice, schimbat la negocieri cu un islaz de aproape 100 ha la Bolotesti.


Firma Vega isi vrea banii


Reprezentantii Primariei Focsani motiveaza necesitatea continuarii lucrarilor la strazile din municipiu mai ales ca, in zona Obor, prima transa a imprumutului de 28 milioane RON nu a ajuns decit pentru decopertare. In acest moment, lucrarile de reparatii sint oprite pe mai multe cai de acces din municipiu, intrucit banca Dexia a sistat finantarile din pricina problemelor generate de recesiunea economica, la care se adauga si esecul recent inregistrat la vinzarea obligatiunilor municipale emise in contul imprumutului. Secretarul municipal Eduard Corhana ne-a precizat ca banca a cerut renegocierea dobinzii pentru a acorda in continuare finantare, fapt care nu s-a mai intimplat din pricina conditiilor financiare pe care le-a impus. Se pare ca imprumutul de 22 milioane de lei este necesar si pentru achitarea unor lucrari de 4 milioane de lei efectuate de Vega 93 SRL Galati, cea care a cistigat licitatia pentru reparatii la strazile in municipiu. "Pentru suma respectiva, cei de la Vega ne-au actionat in instanta. Este vorba de lucrari de 40 miliarde de lei vechi, lucrari efectuate in 2008, dar neincasate. Au obtinut hotarire judecatoreasca, am avut si conciliere cu ei", ne-a mai precizat secretarul municipiului, Eduard Corhana, cel care ii tine locul edilului pe perioada cit acesta se afla in concediu. Se pare ca primaria a fost nevoita sa renunte si la banii obtinuti din vinzarea unui teren in centrul municipiului pentru a mai scapa din aceste datorii. In urma unei decizii recente a consilierilor locali, municipalitatea a incasat in jur de 6 miliarde de lei vechi pentru cei 280 de metri patrati vinduti catre SIF Transilvania. "Ne invata nevoia si cu astfel de artificii. Noi n-am mai vindut suprafete pina acum", a comentat secretarul municipiului. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.