Politică

Raluca Dan ameninta consilierii cu obligatia de a face

Eduard Popescu
21 aug 2009 1613 vizualizări
Consilierii au refuzat propunerea Prefecturii de a confirma votul din sedinta ordinara a lunii iulie invocind eroarea politica in care s-ar afla prefectul

Institutia Prefectului a anuntat ca va ataca la instanta de contencios adminisitrativ decizia consilierilor locali din Focsani, care au refuzat la sedinta trecuta, din 11 august, sa treaca prin plen hotaririle adoptate la sedinta ordinara de la finalul lunii iulie. Dupa cum se stie, hotaririle adoptate de alesii municipali in precedenta sedinta ordinara din 28 iulie nu pot fi puse in aplicare, intrucit nu au primit avizul de legalitate al prefectului Raluca Dan, din pricina unei scapari de procedura la adoptarea ordinii de zi. Consilierii din fosta dar actuala "Alianta pentru Focsani" PD-L "" PNL si-au sustinut punctul de vedere potrivit caruia sedinta ar fi fost legala si au motivat respingerea propunerii spunind ca prefectul este in eroare ... politica. Prefectul Raluca Dan ne-a declarat ca va cere instantei sa oblige consilierii municipali sa reconfirme prin vot proiectele adoptate, asa cum a cerut si in adresa trimisa Consiliului Local Focsani. Prefectul spune ca va uza de prevederile legii contenciosului administrativ, mai exact de articolele care se refera la "obligatia de a face", pentru ca alesii sa reconfirme intr-un cadru solemn actele adoptate in sedinta din 28 iulie. Acuzata ca face jocuri politice, prefectul spune ca la Consiliul Local Focsani nu este singura situatie in care a cerut realuarea votului pe motiv de nerespectare a procedurii. "Eu nu sint un om politic, deci nu ar trebui sa reprezint o miza pentru dumnealor, nici nu ma intereseaza ce parere are unul sau altul despre mine, si nici de orgolii nu e vorba. Consilierii trebuie sa inteleaga ca trebuie sa respectam legea, asa cum se intimpla si la alte consilii locale din judet", a declarat Raluca Dan, care, neoficial, i-a numit "tovarasi" pe unii alesi municipali. Aceasta recunoaste ca a fost nevoita sa-si mai revizuiasca punctul de vedere dupa ce unele consilii locale au transmis documente justificative pentru hotaririle adoptate, dar sustine ca nu este cazul penultimei sedinte ordinare a legislativului focsanean. (Eduard POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.