Politică

Functionarii din primarii invata sa jongleze cu proiectele UE

Mihaela Beșleagă
8 aug 2009 1007 vizualizări
In urma sesiunilor de formare pe bani europeni, judetul va avea 43 de manageri de proiecte in localitati Proiectele cu finantare europeana incep sa nu mai fie un secret pentru functionarii din 43 de primarii vrincene, desemnati sa se ocupe de implementarea acestor proiecte

Acestia, impreuna cu sapte functionari din cadrul Institutiei Prefectului, vor fi instruiti in mai multe etape pentru a gestiona proiecte europene, in cadrul programului "Retea manageri de proiecte". In aceasta saptamina au debutat cursurile pentru prima sesiune de formare, in managementul proiectelor, in urma careia participantii vor obtine, la sfirsitul lunii august, un certificat de manager de proiect. Alte doua sesiuni vor fi sustinute in septembrie-decembrie 2009 pentru obtinerea permisului european de conducere a calculatorului (ECDL) si in ianuarie 2010, pentru achizitii publice. Pina la sfirsitul acestui an va fi achizitionat si un server pe care va functiona o baza de date comuna pentru toate comunitatile implicate in proiect, cu informatii despre surse de finantare, ghiduri de eligibilitate, dar si un forum, unde pot fi schimbate pareri intre managerii de proiect din reteaua astfel creata. "Prin aceste cursuri nu vizam neaparat perfectionarea profesionala a cursantilor cit operationalizarea acestei retele de manageri de proiecte. Am observat ca aproape toti participantii se confrunta cu aceleasi dificultati la nivelul primariilor cind vine vorba de proiecte, dar problema este ca nu comunica, asa s-ar mai rezolva din neclaritati", a spus Iulia Serban, care, alaturi de Catalin Dragulescu, sint coordonatorii acestui proiect, din cadrul Prefecturii Vrancea. Valoarea programului este de 474.277 lei, din care 403.000 lei din fonduri UE, prin Fondul Social European Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative. 2% este contributia Ministerului Administratiei si Internelor. Proiectul a debutat in aprilie acest an si se va incheia in aprilie 2010. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.