Politică

Cistigarea alegerilor de catre Opozitie e un pas spre evolutie

Iulia Crețu
31 iul 2009 726 vizualizări
Liberalii vrinceni saluta victoria partidelor de opozitie

Liberalii focsaneni saluta directia europeana spre care se indreapta Republica Moldova prin cistigarea alegerilor de catre Opozitia formata din Partidul Liberal-Democrat, Partidul Liberal, Partidul Democrat si Alianta Moldova Noastra, care a reusit sa obtina 53 de mandate si peste 50% din voturile basarabenilor. Partidul Comunist a obtinut doar 48 de mandate si 45% din optiunile de vot, potrivit rezultatelor preliminare. Cele doua extreme vor trebui insa sa negocieze pentru desemnarea unui sef de stat, dat fiind ca pentru majoritate in Parlament, fiecare dintre fronturi ar fi trebuit sa ia la alegerile de pe 29 iulie cite 61 de mandate. "Este de salutat daca Opozitia din Moldova va cistiga alegerile. Partidul Comunist a atins un procent considerabil. Insa, rezultatul este o evolutie catre civilizatie, catre libertate si Europa, in conditiile in care cele patru partide lucreaza impreuna. In privinta Republicii Moldova se stiu foarte bine care sint interesele Rusiei, lideri importanti ai acestei tari s-au instruit in Moldova. E si diferenta de ajutor din partea celor doua tabere. Stiu ca Rusia a dat pentru organizarea alegerilor peste 500 milioane euro, in timp ce Uniunea Europeana a contribuit cu 50 milioane euro", a comentat Radu Ignat, presedintele PNL Focsani. In Vrancea locuiesc citeva sute de cetateni moldoveni, iar multi dintre ei, in special tinerii, au mers acasa pentru a vota la aceste alegeri sau la cele doua sectii de votare deschise la Bucuresti. Rezultatele finale ale acestui scrutin vor fi anuntate astazi. Cele patru partide de opozitie s-au declarat gata sa se alieze in cadrul unei coalitii. La rindul sau, Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) este pregatit sa initieze discutii cu opozitia, afirma presedintele in exercitiu al tarii, Vladimir Voronin, care este si lider al comunistilor. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.