Politică

Vanghelie ii pune piciorul in prag lui Boc

Ziarul de Vrancea
30 iul 2009 753 vizualizări
Nici o remaniere de ministru PSD nu face fara consultarea noastra, arata liderul PSD Bucuresti n altfel, "O sa fiti surprinsi. Va asigur. O sa fiti si dumneavoastra si cel care va incerca sa ia aceasta initiativa fara sa ne consulte", a sustinut Vanghelie

Remanierea guvernului nu se poate discuta decit la pachet cu premierul Emil Boc, a afirmat ieri, presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie. "Cind se discuta de o remaniere, se discuta de remaniere guvernamentala in pachet cu domnul Boc", a spus Vanghelie. Vanghelie s-a ferit sa se pronunte asupra punerii in practica a scenariului remanierii in luna august. "Nu stiu ce sa va zic acum, din acest punct de vedere, nu vreau sa ma pronunt", a comentat laconic Vanghelie. Liderul PSD a tinut sa avertizeze Palatul Victoria ca partidul sau nu-si va menaja nici partenerii democrat-liberali nici pe premierul Emil Boc daca acesta va remania un ministru social-democrat fara sa-i consulte. "O sa fiti surprinsi. Va asigur. O sa fiti si dumneavoastra si cel care va incerca sa ia aceasta initiativa fara sa ne consulte", a sustinut Vanghelie.

Primarul PSD a mai transmis inca un semnal de avertisment democrat-liberalilor, aratind ca factorul decizional s-a mutat de la Palatul Victoria la nivelul Parlamentului prin rescrierea raporturilor de forta din legislativ. "In PDL, domnul Vasile Blaga poate sa lase foarte multe de inteles. Cind este vorba de Parlament, nu stiu daca este neaparat punctul de vedere al lui Blaga luat in considerare", a mai spus Vanghelie, referindu-se la declaratiile secretarului general al PDL, care lasase de inteles ca exista nemultumiri in privinta a patru ministri social-democrati. Presedintele PSD Bucuresti s-a pronuntat pentru un mai bun control parlamentar asupra Guvernului, apreciind ca trebuie depasita etapa in care prim-ministrul conduce si legislativul Romaniei."Cred ca trebuie sa depasim etapa in care primul ministru conduce si Parlamentul Romaniei", a declarat Vanghelie.


Vanghelie despre Udrea: "Mi-e simpatica, nu trebuie sa fie suparata"


Vanghelie a sugerat si instrumentele parlamentare cu care PSD se poate face ascultat de PDL in privinta remanierii: alianta cu PNL manifestata deja la Camera Deputatilor prin crearea comisiilor de ancheta Ridzi si Udrea, o practica pe care unii parlamentari din cele doua formatiuni politice ar dori sa o extinda si la Senat pentru ministrul Transpoturilor, democrat-liberalul Radu Berceanu. Liderul PSD Bucuresti i-a recomandat ministrului Turismului sa nu mai fie suparata din cauza infiintarii acestei comisii, intrucit "demersul va merge cel mai rapid". "I se vor cere niste documente doamnei Udrea. Nu trebuie sa fie suparata. Noi o simpatizam pe Elena Udrea si, ca atare, eu cred ca demersul va merge cel mai rapid. Nu vor fi sincope sau probleme. Criza in ansamblu inseamna o criza de bani. Noi incercam sa vedem banii care se cheltuie pe unele lucruri care nu au legatura cu pamintul. Banii aceia incercam sa-i directionam in zone unde ar fi necesar si e nevoie de bani", a aratat Vanghelie.



Candidatura lui Oprescu intra la capitolul "zvonuri simpatice"


Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, apreaciza ca posibila candidatura a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, la presedintia Romaniei se incadreaza la capitolul "zvonuri simpatice". "Este la capitolul zvonuri simpatice. Cred ca romanii vor putea sa vada exact cit de multe s-au intimplat la Primaria Capitalei si vor analiza la fel de bine cum vor vota". Vanghelie a mai spus ca este dreptul fiecaruia de a candida. "Asta este viata. Sintem liberi sa candidam cu totii", a spus Vanghelie. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca "ia in calcul" candidatura la Presedintie de pe pozitia de independent, urmind sa ia o decizie in acest sens in perioada urmatoare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.