Politică

Mitrea: Studentii nefericiti - un electorat mai motivat sa iasa la vot

Iulia Crețu
29 iul 2009 700 vizualizări
Senatorul PSD de Vrancea tine partea Ecaterinei Andronescu in speta Spiru , spre deosebire de baronul Oprisan, care a spus ca la Educatie s-au produs o serie de stingacii

Miron Mitrea sare in apararea ministrului Educatiei Ecaterina Andronescu in speta Universitatii "Spiru Haret". In timp ce baronul Marian Oprisan aprecia ca a sa colega a facut mai multe stingacii, senatorul PSD Miron Mitrea considera iesirile publice pro-Spiru ale unor social democrati drept o incercare de cumparare a voturilor. "Nu cred ca e lucru foarte bun sa scormonesti lucrurile de acum 7 ani", a declarat presedintele Consiliului Judetean Vrancea, care a adaugat ca la ministerul Educatiei s-au facut "multe prostii in ultimii ani". Mitrea apreciaza ca diplomele anulate ar fi adus voturi in minus pentru PSD, explicind astfel atitudinea lui Mircea Geoana, dar si a lui Marian Oprisan sau Marian Vanghelie, care sint in campanie pentru prezidentiale. "Cazul «Spiru Haret» putea sa fie unul extrem de simplu daca marii barbati politici ai tarii lasau o femeie sa-si duca pina la capat treaba inceputa si nu sareau s-o trimita metaforic la cratita, fie prin interventii televizate, fie prin sedinte de partid. Dar in capul politicienilor a incoltit imediat ideea ca miile de studenti nefericiti pentru ca li se anuleaza diplomele vor fi un electorat mult mai motivat sa iasa la vot decit restul populatiei, care e mai preocupata acum de salarii si locuri de munca decit de ce se intimpla la «Spiru Haret»", scrie senatorul de Vrancea pe blogul personal. Parlamentarul sustine ca lucrurile nu pot ramine cum sint acum, dar ca studentii pacaliti de facultate nu pot cere ca masura compensatorie recunoasterea diplomei. "Cei care n-au dat examenul pe bune sint, evident, cei mai nervosi, speriati si, prin urmare, motivati sa-i voteze pe salvatorii lor. Un lucru trebuie sa fie clar aici: cine a absolvit o facultate neacreditata si-a asumat riscurile de rigoare. Daca au fost pacaliti de cei de la facultate ii pot da in judecata, dar nu pot pretinde ca masura reparatorie recunoasterea diplomei. Taxele mai mici decit la alte facultati nu le-au dat de gindit? Cind vreau sa cumpar un lucru si acesta este mai ieftin decit valoarea lui de piata nu ma gindesc ce defectiuni ar putea ascunde? Oricum, statul poate fi acuzat ca a tolerat existenta acestor facultati si, din acest motiv, acordarea sansei de a da din nou examenul este corecta", mai spune senatorul de Vrancea, social democratul Miron Mitrea. (Iulia CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.