Politică

Liberalii vor sa-i numere mititeii lui Oprisan

Doina Ganea
25 iul 2009 830 vizualizări
Consilierii vor constituirea unei comisii care sa calculeze pe ce s-au cheltuit banii la Festivalul Berii

Grupul de consilieri liberali din cadrul Consiliului Judetean solicita constituirea unei comisii de analiza si verificare a modului in care sint cheltuiti banii publici, dar mai ales cei care au fost cheltuiti cu prilejul Festivalului Berii, la propunerea presedintelui CJ, Marian Oprisan. Liberalii stiu insa ca aceasta comisie nu are sanse prea mari sa fie constituita tinind cont de faptul ca alesii PSD formeaza majoritatea in CJ, dar ei au insistat asupra ideii vineri si au inregistrat la Consiliul Judetean o solicitare de infiintare a unei astfel de comisii. "In fapt, toate alocarile de fonduri prevazute bunaoara la capitolul «cheltuieli generale ale consiliului judetean» trebuiau ulterior desfasurarii lor insotite de informari scrise facute de catre Directia Economica a Consiliului Judetean care sa fie introduse in mapa fiecarui consilier judetean si, desigur, facute publice. Sint o serie de intrebari legate de cheltuirea banului public la Consiliul Judetean, care din motive straine noua, nu sint facute publice. Aceasta lipsa a transparentei in cheltuirea banului public justifica odata in plus necesitatea infiintarii unei astfel de comisii de analiza si verificare", se arata in solicitarea liberalilor. Acestia propun ca din comisie sa faca parte 7 persoane, dupa structura politica a Consiliului Judetean, ceea ce inseamna ca tot PSD va avea majoritatea. Ei considera inexplicabil cum in perioada de criza economica cifra propusa initial de 244.000 de lei a fost dublata, ajungindu-se la 494.000 de lei. Perioada de analiza a comisiei se propune a fi de 30 de zile de la aprobarea ei in forul deliberativ al judetului. O comisie de analiza a cheltuielilor derulate de CJ a mai fost propusa pentru a fi constituita si in 2006, dar ea n-a mai fost constituita. Liberalii s-au mai plins in conferinta de ieri si de faptul ca nu sint informati cu privire la viitoarea sedinta de CJ decit eventual cu 3-5 zile inaintea desfasurarii acesteia, iar mapele de sedinta nu contin in general, documente complete si exacte privind cheltuielile. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.