Politică

ANI se uita si-n averea ministrului Sorina Placinta

Ziarul de Vrancea
24 iul 2009 2719 vizualizări
Senatorul democrat-liberal Sorina Placinta are trei imobile in Focsani, unul in Elvetia, trei masini si bijuteri de 40.000 euro u dupa numire, Academia Catavencu a publicat un material in care aprecia ca ar exista nereguli in declaratiile de avere ale acesteia u presedintele Traian Basescu a transmis ieri ca, inainte de depunerea juramintului, a mai intilnit-o pe Sorina Placinta o singura data in Vrancea

Averea ministrului Tineretului si Sportului, Sorina Placinta, a intrat sub lupa celor de la Agentia Nationala de Integritate. Ieri, surse din cadrul ANI au anuntat ca s-a inceput verificarea averii noului membru al Guvernului Emil Boc. Potrivit declaratiei de avere, senatorul PD-L de Vrancea Sorina Placinta, ministru al Tineretului si Sportului, detine trei imobile in Focsani si unul in statiunea de lux Montreux din Elvetia, bijuterii de 40 mii euro, picturi si mobilier de aceeasi valoare, dar si trei masini. In declaratia de avere depusa in iunie 2009, Placinta declara doua terenuri in municipiu de 5.178 mp si 1.249 mp, ambele cumparate in anul 2004. De asemenea, ministrul Tineretului are un credit de 57.454 lei, luat in 2006 de la BRD. Anul trecut, Sorina Placinta a incasat din dividende 1.442.399 lei de la firma pe care o administreaza impreuna cu sotul, Sorste SA. Placinta a declarat un venit anual de 181.364 lei. în declaratia de avere depusa la preluarea mandatului de parlamentar, ea avea patru conturi, printre care doua in euro, de peste 160.000 de euro si unul de peste 420.000 de lei. Democrat-liberala are actiuni la Sorste si este asociat la alte doua societati: Spapmen si Depsorste. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Sorina Placinta este asociat si la Milcofil SA, fosta Filatura din Focsani, acolo unde le-a dat o slujba unor copii de finantisti. Dupa numirea Sorinei Placinta ca ministru, "Academia Catavencu" a publicat un material in care aprecia ca ar exista suspiciuni de nereguli in declaratiile de avere ale acesteia, publicatia ridicind semne de intrebare in legatura cu existenta casei din Elvetia ce apare in declaratia de avere a ministrului vrincean. De asemenea, acelasi saptaminal sesizeaza ca, in conditiile in care in cuprinsul ultimelor doua declaratii de avere nu este trecuta nici o achizitie, ar rezulta ca sotii Sorina Placinta si Stefan Soboda cheltuiesc spectaculoasa suma de peste 500.000 de lei pe luna. Ministrul Sorina Placinta nu a raspuns in nici un fel acestor informatii. (I. CRETU)


  • Traian Basescu a cunoscut-o pe Sorina Placinta in 2003


  • Purtatorul de cuvint al Presedintiei, Valeriu Turcan, a precizat joi, intr-o interventie la Realitatea TV, ca "nu exista o prietenie intre familia Basescu si familia Ridzi", dar si ca Traian Basescu a intilnit-o pe ministrul Sorina Placinta, in afara ceremoniei de investire, doar o data, in 2003. Dupa conferinta de presa a presedintelui, Valeriu Turcan a intervenit in emisiunea "Deschide lumea" de la Realitatea TV, unde i-a acuzat pe moderatori ca nu sint impartiali si ca raspindesc informatii neverificate, referindu-se aici la presupusa prietenie intre familia Ridzi si Basescu, invocata de acestia, dar si la o relatie mai strinsa intre presedintele tarii si noul ministru vrincean al Tineretului si Sportului. "Ati incercat sa-l asociati pe dl presedinte cu dna ministru Placinta. Vreau sa va fac o precizare: cu exceptia ceremoniei de depunere a juramintului, presedintele Traian Basescu a intilnit-o o singura data pe doamna Placinta in timpul unei vizite electorale in anul 2003 in judetul Vrancea. Am dorit sa fac aceasta precizare pentru ca lucrurile sa fie foarte clare", a mai spus purtatorul de cuvint al Presedintiei, Valeriu Turcan. Precizarile au fost facute in contextul in care presa a lansat ample dezbateri ieri pe tema ministrilor anchetati, printre care se numara Monica Iacob Ridzi, fostul ministrul al Tineretului si Sportului, si ministrul Turismului, Elena Udrea.



    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.