Politică

Somatii de plata la andrisantul cu domiciliu necunoscut

Doina Ganea
23 iul 2009 920 vizualizări
Inspectorii municipalitatii incearca in zadar sa mai recupereze din restante de la focsaneni, pentru ca o parte din debitori nu mai sint de gasit la ultimele adrese u municipalitatea asteapta acum sa-i prinda pe restantieri cu treburi pe la ghiseele Primariei

Primaria Focsani tot incearca de ani buni sa-si mai recupereze din datoriile de la debitori, dar nu prea ii gaseste la domiciliile declarate de acestia. Cele mai multe debite pe care le au persoanele fizice catre municipalitate sint acumulate din taxele pe mijloacele de transport, impozitele pe cladiri si mai ales din amenzile de circulatie. In ultima vreme, pe site-ul institutiei au fost publicate tot mai multe anunturi de executare silita a unor datornici focsaneni. Acestia insa, in cele mai multe cazuri, nici nu mai locuiesc la adresele detinute de municipalitate si sint destul de greu de gasit. Cei mai multi datorinici citati recent au fost locatari in blocurile din strada Panduri din cartierul Bahne. Multi dintre acestia nu mai locuiesc acolo de ani buni, iar altii nu au locuit niciodata. "De trei ani sintem amenintati de Primarie cu executarea silita, dar noi nu avem nicio datorie. Am un singur baiat care are 19 ani, dar pe el il cheama Adrian si nu Marian si nu are probleme cu amenzile de circulatie", ne-a declarat Maria P. una dintre destinatarele somatiilor de la Primaria Focsani. Asa stind lucrurile, singura speranta a Primariei de a-si recupera restantele este sa astepte ca datornicii sa fie nevoiti sa solicite unele documente municipalitatii, moment in care vor fi obligati sa plateasca toate restantele acumulate. "Noi respectam procedura. Cind facem anunturile de executare afisam ultimul domiciliu declarat al persoanelor respective. Prea mult nu recuperam. Asteptam insa sa vina la noi pentru o radiere de masina, sau altceva si atunci nu eliberam nimic pina cind nu isi achita restantele. In situatia in care datornicul face dovada ca nu detine nici un bun, atunci, dupa o perioada de timp, datoria se prescrie", ne-a explicat purtatorul de cuvint al Primariei Focsani, Mirela Andrei. La 30 iunie, Primaria Focsani avea de incasat de la persoanele fizice restante din anii anteriori de peste 11 milioane de lei, iar de la persoanele juridice soldul restantelor se ridica la aproape 10 milioane de lei. Cele mai mari restante le au societatile comerciale la plata impozitelor pe mijloacele de transport auto (2,8 milioane de lei), in timp ce persoanele fizice datoreaza cei mai multi bani la bugetul Primariei prin amenzile de circulatie incasate (5,1 milioane de lei). (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.