Politică

Campanie fara mititei si bere - Principele Radu Duda

Daniel Garleanu
18 iul 2009 1158 vizualizări
Micii, berea si baile de multime caracteristice politicii mioritice au lipsit cu desavirsire de la vizita Principelui Radu u Departamentul Vietii Romanesti si Asociatia de Profesii ar fi doua moduri prin care Romania ar putea fi promovata in Uniunea Europena u institutiile statului ar trebui sa aiba conducatori alesi pe competente morale si nu politice

Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei a trecut prin Vrancea in cadrul programului "Caravanele", acesta fiind cea de-a doua vizita din cele sapte programate la nivel national. Principele candideaza independent pentru presedintia Romaniei si a abordat o maniera de promovare atipica. Micii, berea si baile de multime care au sufocat pina acum vrincenii au lipsit cu desavirsire, Alteta Sa plimbindu-se linistit alaturi de primarii din orasele si comunele pe care le-a vizitat. Inca de la ora 10.00, Principele Radu a "descalecat" in Focsani unde, inopinat, pe Bulevardul Unirii, s-a intilnit cu citiva cetateni care l-au asigurat ca voturile lor vor merge catre el, acest lucru dindu-i Altetei sperante pentru scrutinul din toamna. Milcovul, Odobesti, Marasesti, Panciu si Focsani au fost locurile unde cetatenii au putut sa dea mina cu Principele, chiar daca unii dintre ei nu il cunosteau. La Marasesti, candidatul pentru cea mai inalta functie in stat a dezvaluit citeva din stategiile pe care le-ar aborda in cazul in care ar deveni presedintele Romaniei. Departamentul Vietii Romanesti si Asociatii de Profesii ar fi doua moduri prin care Romania ar putea fi promovata in Uniunea Europena. "Asociatiile de Profesii ar avea o voce puternica si ar putea contracara deciziile politice care se iau la nivel inalt. Departamentul Vietii Romanesti ar face o punte de legatura intre comunitatile romanesti si cele europene", a spus Principele Radu. Nemultumit de situatia actuala a tarii si de maniera in care se asaza oameni in functii de conducere, Principele a afirmat ca functia de presedinte este una apolitica, dar si ca institutiile statului ar trebui sa aiba conducatori alesi pe competente morale si nu politice. "90% din cei care trebuie sa respecte democratia o scurtcircuiteaza facind din Romania o tara pseudo-democratica", a punctat Alteta Sa. Problemele financiare in care se gaseste orasul Marasesti l-au impresionat pe Principe care a sustinut ca iesirea din criza nu se poate face decit prin influentarea diplomatica a investitiilor straine in aceasta zona, in agricultura, servicii si productie directa. De asemenea, oaspetele a sugerat ca relatiile europene trebuie intarite datorita numarului mare de cetateni plecati in strainatate care asigura traiul celor din tara si mentin economia tarii.


Radu Duda, independent 100%


Cu ocazia vizitei, Principele Radu a infirmat zvonurile care planau asupra independentei sale. "Nici vorba sa ma sustina Dinu Patriciu, are si el un candidat din partidul lui (n.r. Crin Antonescu) pe care este dator sa il sustina", a afirmat Alteta. De asemenea, incertitudinile cu privire la sustinerea din partea Serviciilor Secrete au fost spulberate. "Am avut intilniri ocazionale cu George Maior si alti citiva reprezentanti ai Serviciilor Secrete insa nu s-a pus problema sustinerii mele in campania pentru prezidentiale", a specificat Principele, care si-a intitulat teza sa de doctorat "Securitatea Europeana in Evolutie" in 2006. De asemenea, Alteta Sa este colonel al Armatei Romane si capitan in rezerva. Oaspetele a recunoscut ca ar accepta sustinerea unui partid care sa nu aiba candidat la presedintie, dar ca nu s-ar "converti" la formatiunea respectiva. Cit priveste politica externa a Romaniei, Principele sustine ca acesta trebuie inbunatatita prin misiuni diplomatice si cimentarea relatiilor. "As trimite in fiecare vara pe cei mai buni 12 elevi ai unui liceu la primarii din orasele UE pentru a discuta problemele oraselor romanesti. Nu cred ca vreun primar strain le-ar inchide usa", a spus Alteta Sa. Nici Republica Moldova si gazoductul Nabucco nu au fost trecute cu vederea, Principele afirmind ca "misiunile diplomatice ar fi rezolvarea relatiilor dintre Romania si Republica Moldova". (D. GIRLEANU)


"Principele Radu" "" o biografie regala


Odata cu venirea Altetei Sale, Principele Radu si-a lansat si un volum de biografie cu titlul "Principele Radu". Autorii, Corina Murafa si Vladimir Cretulescu, sint doi studenti care au debutat cu acest volum, iar tiparul a fost ales din Germania. "Cartea urmareste traiectoria unei vieti sculptate, parca, de mina sortii: lumina copilariei lui Radu Duda"¦", sta scris pe coperta volumului. Cartea va fi distributa gratuit prin locurile pe unde Principele va efectua vizite, dar se va putea gasi si in librarii la un pret modic. (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 20 ore, 4 minute, 46 secunde
Dom'le daca vii ca outsider eu zic ca trebuie sa ai un mesaj cristal de clar si inteligibil. Ce-i aia Departamentul Vietii Romanesti, ce-s alea Asociatii de profesii ? Eu ma consider relativ informat citeste integral
, acum 739398 zile, 20 ore, 4 minute, 46 secunde
Ca sa nu fiu rau am dat si eu o cautare pe google cu "Departamentul Vietii Romanesti". Singurul rezultat a fost acest articol. Ascunde-te bre nene ca esti degeaba.
, acum 739398 zile, 20 ore, 4 minute, 46 secunde
Chiar nu simptiti mesajul ,chiar nu vreti o schimbare pentru Romania, nu va doare viitorul acestei tari. Treziti-va si faceti orice pentru tara .Este timpul pentru multa munca voluntara pentru aceasta citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.