Politică

Prezidentiabil liberal xeroxat dupa Iliescu: sarac si cinstit

Ziarul de Vrancea
7 iul 2009 885 vizualizări
In campania prezidentiala, Crin Antonescu urmeaza sa joace rolul candidatului cinstit si sarac , consacrat de Ion Iliescu n in strategia PNL Traian Basescu este vazut pe un trend descendent iar Mircea Geoana - cel mai slab candidat al stingii din ultimii 20 de ani

Consiliul National Executiv al PNL (CNEx) a aprobat, ieri, desemnarea primarului din Bacau, Romeo Stavarache, ca sef al campaniei prezidentiale a lui Crin Antonescu. Pina saptamina viitoare, Stavarache urmeaza sa-si stabileasca echipa cu care va lucra. Potrivit unui material intrat in posesia presei, strategia PNL la prezidentiale mentioneaza ca Basescu e pe un trend descendent, ca Geoana se confrunta cu lipsa de credibilitate in partid. "Nici Basescu, nici Geoana nu sint capabili sa dea sentimentul ca pot aduce ceva nou. A alege intre ei apare ca a alege intre doua rele. Cifrele arata ca Basescu se afla pe un trend descendent si are de infruntat un test dificil: pina acum nici un presedinte postdecembrist nu a reusit sa obtina doua mandate constitutionale consecutive", se arata in documentul citat. Despre Geoana se spune ca "se confrunta cu o acuta lipsa de credibilitate chiar in propriul partid, cit si in rindul electoratului PSD, datorita comportamentului sau duplicitar", fiind calificat drept "cel mai slab candidat propus de stinga in ultimii 20 de ani". In plus, in conditiile crizei si neatractivitatii solutiilor clasice "apare posibilitatea unui scenariu in care o masa decisiva din electorat sa opteze pentru o solutie noua, non-conventionala-Crin Antonescu". Strategia PNL pentru alegerile prezidentiale vizeaza, potrivit documentului intern, nu doar electoratul urban, stabil al partidului. Liberalii vor lansa mesaje pentru electoratul stingii dezamagite de PSD, de Mircea Geoana si actualul Guvern. In document se arata ca "acest electorat ar putea fi atras de calitatile de om echilibrat, cinstit si onest politic ale lui Crin Antonescu, pe care intr-o perioada trecuta le-am regasit la fostul presedinte Ion Iliescu". Astfel, o categorie tinta devin pensionarii, votanti ai PSD care vor fi pusi sa faca o comparatie intre nivelul lor de trai din timpul guvernarii liberale si situatia actuala.



Cum ajunge PNL la guvernare?


Dupa dezbaterea strategiei electorale in cadrul forurilor de conducere ale PNL, Crin Antonescu a precizat ca, in perioada urmatoare, are doua obiective majore -cistigarea Palatului Cotroceni si readucerea PNL la guvernare. Oficial insa, liderii liberali evita orice apropiere atit de PSD, cit si de PD-L. In ceea ce priveste aliantele, documentul prevede: "PNL nu trebuie sa intre in capcana discutiilor despre aliante pina in momentul rezultatului alegerilor prezidentiale. Din punctul de vedere al actualei arhitecturi a Parlamentului, PNL se afla la egala distanta si de PSD, si de PDL. Atita vreme cit PDL este un partid populist si non-ideologic («popular» doar pentru export), care in guvernare a exclus masurile dreptei politice, nu se poate vorbi despre o relatie PNL-PDL in termeni de compatibilitate ideologica. Dupa cum apreciem ca sprijinul parlamentar oferit de PSD guvernarii PNL nu a angajat in nici un fel formatiunea noastra politica in raport cu stinga".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.