Politică

Un focsanean se ocupa de campania pentru Cotroceni a lui Crin

Iulia Crețu
7 iul 2009 1205 vizualizări
Primarul Bacaului a fost desemnat sef de campanie la PNL u motivul delegarii primarului de origine focsaneana il reprezinta scorul obtinut de Romeo Stavarache la alegeri, 49%, dar si respectul la care ii pune constant pe Viorel Hrebenciuc si PSD la Bacau u Crin Antonescu propune o strategie de recuperare a electoratului urban si transformarea PNL din partid al elitelor in partid deschis tuturor categoriilor sociale

Primarul Romeo Stavarache de la Bacau a fost ales ieri la sedinta liberalilor sa il scoata presedinte de tara pe liderul PNL, Crin Antonescu. Stavarache, care s-a nascut la Focsani, a fost ales de galbeni in detrimentul lui Relu Fenechiu sau Bogdan Olteanu. Atuul principal pentru desemnarea primarului focsaneano-bacauan a fost lupta sa permanenta dusa cu PSD si "respectul" la care l-a pus de 8 ani de zile pe Viorel Hrebenciuc la Bacau. De asemenea, Antonescu l-a preferat pe Romeo Stavarache pentru capacitatea sa organizatorica si implicarea totala de care da dovada in proiectele de care se ocupa. Primarul bacauan a fost ales sef de campanie pentru alegerile prezidentiale si pentru ca liderul PNL, Crin Antonescu, sa dea de inteles ca nu e dispus la nici o intelegere cu PSD sau PD-L, Stavarache fiind vazut ca neavind nici o apropiere fata de adversarii liberalilor. Desi la Congresul PNL din primavara Romeo Stavarache l-a sustinut pe fostul presedinte al formatiunii, Calin Popescu Tariceanu, ulterior datei de 21 martie acesta a fost vazut ca fiind neutru intre taberele pro-Antonescu si pro-Tariceanu. De altfel, Romeo Stavarache s-a "lipit" repede de noul lider liberal, participind la desantul lui Crin Antonescu in Vrancea din luna mai, cind a rostit discursuri atit impotriva PSD, cit si a PD-L. In plus, la sedinta de ieri de la Bucuresti a PNL, partidul si-a creionat si un nou orizont pentru electoratul pe care se bazeaza la alegerile din toamna. Antonescu vrea transformarea PNL dintr-un partid al elitelor intr-unul deschis tuturor categoriilor sociale, printr-o ampla campanie de atragere de noi membri. Aceasta reteta a fost anuntata si la PNL Focsani, aici presedintele interimar Radu Ignat laudindu-se la un moment dat cu venirea a numerosi simpatizanti care nu au mai avut de-a face cu politica pina acum. De altfel, si Nini Sapunaru a declarat ca partidul sau trebuie sa recucereasca orasele, acolo unde la alegerile pentru PE liberalii s-au vazut maturati de pe locul trei de PRM. Media urbana la Vrancea a PNL a fost de 10,75%, in timp ce PRM a obtinut 13,85%.


Stavarache, numit sa "fure" din electoratul PSD


Un document al PNL prezentat ieri descrie tinta electorala a galbenilor in "Principalele directii strategice": "componente ale dreptei, clasa de mijloc, dreapta libertariana, intreprinzatori, zona de tineret din urbanul mare, care este desprins de mentalitatile paternaliste ale perioadei comuniste", dar si "componente ale stingii dezamagite: de PSD, de Mircea Geoana, de actualul guvern". "O zona de adresabilitate speciala priveste acea parte a electoratului PSD care vede in Mircea Geoana un candidat slab, duplicitar si predispus la compromis cu Traian Basescu. Acest electorat ar putea fi atras de calitatile de om echilibrat, cinstit si onest politic ale lui Crin Antonescu, pe care intr-o perioada trecuta le-am regasit la fostul presedinte Ion Iliescu. Cercetarile noastre apreciaza ca aceasta zona de electorat al stingii reprezinta cam o treime din votantii PSD, ceea ce s-a demonstrat si cu ocazia alegerii primarului general al capitalei. O alta categorie tinta o reprezinta pensionarii, fosti votanti ai PSD care pot face o comparatie intre nivelul lor de trai din timpul guvernarii liberale si situatia actuala. Atragerea societatii civile autentice, neafiliata politic nimanui", sint o parte din directiile pentru alegerile din toamna, dupa cum se arata in documentul liberal, pe care Romeo Stavarache trebuie sa le transforme din teorie in practica. Asta mai ales ca, in sondajele date pina acum publicitatii, Crin Antonescu, cu un 20%, nu prinde turul doi al alegerilor pentru Cotroceni. (Iulia CRETU)



Primar cu brevete de inventator in domeniul chimiei si textilelor


Romeo Stavarache s-a nascut pe 22 iulie 1962, la Focsani si este primar din anul 2004. A absolvit Facultatea de Ingineria Materialelor la Institutul Politehnic Bucuresti in 1987. De la terminarea facultatii si pina in 1994 a fost inginer la Aerostar SA Bacau. Ulterior, timp de 10 ani, pina in 2004 a fost manager la Prod Cresus SA. In 1996 a urmat un curs de management si marketing la University State in Washington. A fost medaliat de mai multe ori pentru diverse inventii in domeniul tratarii materialelor textile, fiind titularul a 16 brevete de inventii in domeniu. De asemenea, este membru fondator al Societatii Inventatorilor din Romania. Dupa inscrierea sa in PNL a devenit presedinte al organizatiei judetene Bacau a partidului si membru in Comitetul Executiv National al PNL. Este casatorit si are doi copii.



Focsanii fac export de primari



Cluj Napoca si Bacau, administrate de doi focsaneni


Liberalul Romeo Stavarache a fost ales in 2004 primar al municipiului concurent Focsanilor, Bacaul u si la Cluj Napoca, tot un focsanean coordoneaza administratia locala, democrat-liberalul Sorin Apostu


Doua municipii din tara sint conduse in acest moment de primari focsaneni. In timp ce Sorin Apostu continua mandatul democrat-liberal al lui Emil Boc in inima Transilvaniei, la Cluj Napoca, mai aproape de noi, in Moldova, liberalul Romeo Stavarache este edilul sef al Bacaului. Prezent la vizita de campanie in Vrancea a prezidentiabilului Crin Antonescu, Romeo Stavarache a declarat ca de Focsani si Vrancea il leaga nu numai proiecte politice in cadrul PNL, dar si chestiuni de familie. Originar din municipiul de pe Milcov, Stavarache a declarat presei ca viata l-a dus ceva mai spre nord, la Bacau, acesta afirmind ca dupa absolvirea facultatii, in 1987, a ales un post de inginer la Aerostar SA. "Am avut de ales intre ISEH si Aerostar. Cum mi-a placut mereu sa zbor, am ales Bacaul", a declarat acesta. Asa se face ca, asemenea lui Sorin Apostu, si liberalul Romeo Stavarache si-a facut drum spre administratie departe de orasul de bastina, acesta fiind ales edil sef al Bacaului in 2004, din partea Partidului Umanist Roman. Ulterior s-a orientat spre PNL, Romeo Stavarache devenind si membru in Comitetul Executiv National al partidului la inceputul acestui an. Desi la Congresul PNL edilul bacauan a fost un aprig sustinator al fostului premier Calin Popescu Tariceanu, dupa alegerea lui Crin Antonescu drept nou lider al liberalilor, Stavarache a schimbat polii de sustinere. Acest lucru s-a vazut la plimbarea electorala prin judetul nostru, unde Stavarache a sustinut discursul de schimbare promovat de Antonescu. Primarul de Bacau a sarit la cei de la PSD, in special la Mircea Geoana, pe care l-a acuzat de ipocrizie. "Geoana promite acum ca va face daca va ajunge la putere. Il intreb: nu este cumva si acum la putere? Nu e presedintele Senatului, nu are vicepremier? Avem la dispozitie 4 luni pentru o schimbare. Blatul PD-L-PSD este noaptea Romaniei, iar la toamna se va produce schimbarea in bine", a fost discursul focsaneanului primar al Bacaului, Romeo Stavarache. Deputatul Nini Sapunaru a precizat ca l-a chemat in mod special pe colegul sau din forul de conducere al PNL pentru a vedea cum arata Focsanii condus de un edil PSD. Stavarache a glumit si a dat reteta iesirii din saracie si uritenie urbanistica a municipiului resedinta de provincie europeana: importul de primar din afara judetului. "Ma intreb de ce acest oras nu are o alta dinamica? Nu a dus lipsa de finantare! Nu putem spune ca Bacaul a primit mai multi bani decit Vrancea, cel putin in ultimii patru ani", a precizat Romeo Stavarache, cel care l-a intrebat pe Marian Oprisan ce face cu statia de betoane a unor apropiati (n.r. Mavi Beton condus de Corina Trifan, directorul oficiosului de partid). (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.