Politică

Democratii incep campania electorala cu proiecte pe bani europeni

Ziarul de Vrancea
3 iul 2009 1155 vizualizări
O directiva de la centru ii condamna pe edilii portocalii la o vara de foc, fara concedii, dar cu depuneri de proiecte pentru bani europeni u primarii PD-L din Vrancea spun ca au zeci de dosare si spera la inceperea investitiilor pina la toamna u si parlamentarii sint somati sa-si realizeze promisiunile din campania electorala

Democrat-liberalii au interzis la concedii in aceasta vara. Potrivit unei directive de la centru, fiecare primar PD-L din tara este somat sa depuna minimum un proiect care sa fie finantat din fonduri europene sau guvernamentale. Ministrul de Finante, Gheorghe Pogea, a anuntat ca o circa de 875 de milioane de euro ii asteapta pe edilii interesati de programe in interesul comunitatilor pe care le pastoresc. De asemenea, fiecare parlamentar portocaliu este responsabil sa realizeze ceea ce a promis ca va face in campania electorala. Ministrii chiar au atentionat ca la primul clopotel din toamna sa nu mai vada prin presa imagini cu scoli si gradinite nefinalizate. Campania pentru prezidentiale a inceput deja, deputatii si senatorii fiind instruiti sa mearga in colegii pentru a populariza masurile Guvernului Boc, marirea pensiilor si "Prima casa". Primarii democrat-liberali din Vrancea, dar si deputatii, sustin ca au birourile pline de proiecte si ca la toamna se va vedea ceva de pe urma lor. La Cimpineanca, primarul Stefan Paraschiv are 20 de proiecte pentru care asteapta finantare europeana dar si guvernamentala. Printre cele care se pot realiza cit mai repede se numara proiectul pentru reabilitarea unei scoli si cel pentru realizarea unui Centru de zi. "Primele care pot fi incepute sint proiectele care fac referire la reabilitarea Scolii I-VIII Cimpineanca, in valoare de un milion si ceva de euro, care se afla la Agentia de Sud Est Braila, si cel pentru realizarea Centrului de Zi pentru Copii, prin reabilitarea unei scoli, de 80 mii de euro, finantare jumatate-jumatate, proiect depus la Agentia Nationala pentru Protectia Copilului", ne-a declarat Stefan Paraschiv. La Cimpuri, primarul PD-L Dumitru Vladescu are in plan atragerea a aproape 3 milioane de euro pentru proiecte de modernizare. "E si interesul nostru sa facem proiecte, nu numai ca ne imping ei de la Bucuresti. Eu am im plan proiecte pentru canalizare, asfaltarea a 10 km de drum comunal, realizarea unei gradinite cu program prelungit sau reabilitarea de scoli. Pentru realizarea acestora lucram prin contract cu o firma specializata din Bucuresti", ne-a spus si Dumitru Vladescu.


Intilniri cu primarii la partid


Presedintele interimar al PD-L Vrancea, deputatul Alin Trasculescu a declarat ca nimeni nu isi va lua concediu in aceasta vara si a precizat ca in week-end-ul trecut a avut o intilnire de "instructaj" cu edilii sai. "Vineri si simbata am vorbit cu primarii mei. Avem proiecte, intre cei 9 edili ai mei, cel de la Cimpineanca are cele mai multe proiecte. In toamna se vor vedea primele rezultate. In ceea ce ma priveste, am un proiect mai elaborat pentru orasul Marasesti", ne-a spus si deputatul Alin Trasculescu. Si primarul de la Suraia se lauda cu mai multe proiecte pregatite in aceasta vara, valoarea lor depasind 2,5 milioane de euro. Pe masura 322, exista un proiect de dezvoltare rurala pentru asfaltarea a 9 km de drum si reabilitarea unei gradinite cu program prelungit, in valoarea de 300 mii euro. "Mai avem trei proiecte care sint in faza de depunere. Avem la Protectia Mediului un proiect de 10 miliarde de lei vechi privind spatiile verzi, un alt proiect la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei care are ca obiectiv construirea a 3 blocuri ANL P^1, cu 24 de unitati locative. Si bineinteles, sala de sport, cu 150 de locuri, lucrare aflata in atentia Comisiei Nationale de Investitii pentru scoaterea la licitatie. Am mai multe proiecte in lucru, pentru ca, am observat ca cel mai bun lucru pe care-l poatre face un primar este intocmirea de proiecte. Cit priveste vacanta, aceasta, la iarna, cu conditia ca 50% din proiecte sa fie implementate", ne-a mai spus si Vasile Grosu, primarul comunei Suraia. (I. CRETU, D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.