Politică

Comisia Ridzi cade in ridicol: amenintari cu deconspirarea amantilor

Ziarul de Vrancea
2 iul 2009 1253 vizualizări
Activitatea comisiei de ancheta in afacerea 2 mai a degenerat in scandal n pedelistul Cristian Boureanu i s-a adresat liberalei Alina Gorghiu cu apelativul domnisorica si a amenintat-o ca va discuta despre amanti

Deputatul PD-L Cristian Boureanu intra in galeria mirlanilor politicii romanesti. In timpul lucrarilor comisiei de ancheta in cazul Ridzi, Boureanu a amenintat cu deconspirarea numelor "amantilor" presedintelui comisiei de ancheta, Alina Gorghiu (PNL) pentru a o intimida. Dezbaterile comisiei au inceput ieri cu o interventii legate de procedura ale democrat-liberalilor din comisie. "Noi, astazi, ca comisie functionam impotriva Regulamentului care are valoare de lege. Cind exista o informatie publica ca este o procedura juridica in vigoare, ar trebui sa constatati incetarea activitatii comisiei", s-a adresat deputatul Cristian Boureanu (PDL) presedintelui comisiei de ancheta, Alina Gorghiu (PNL). In replica, liberalul Bogdan Olteanu a apreciat ca democrat-liberalii incearca sa tergiverseze lucrarile cu interventii pe procedura. Un alt reprezentat al PDL, Gelu Visan, i-a reprosat Alinei Gorghiu ca a refuzat sa trimita o adresa procurorului general prin care sa ceara precizari legate de eventuala declansare a procedurilor prealabile urmaririi penale impotriva ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, refuz pe care Visan l-a considerat abuz in functie. "Hotaririle comisiei se iau colectiv, nu individual. In urma votului din 24 iunie s-a decis ca nu sintem competenti sa trimitem o adresa Parchetului General", a raspuns Alina Gorghiu. Spusele acesteia au provocat interventia altui democrat-liberal, Sever Voinescu, care a argumentat ca nu orice decizie luata prin votul majoritatii este si legala. Argumentul a fost reluat si de Cristian Boureanu. Cind Gorghiu a incercat sa intervina, Boureanu a spus: "Nu ma intrerupeti... domnisorica!". Apelativul a provocat rumoare in sala. Aura Vasile (PSD) i-a reprosat lui Boureanu ca jigneste membrii comisiei, insa Boureanu a raspuns: "Este un cuvint din DEX foarte delicat si foarte frumos". "Sa-l pastrati pentru sotia dumneavoastra!", a replicat Gorghiu vizibil afectata, insa Boureanu a continuat in acelasi registru. "Discutam de sotii sau de amanti? Daca intram in chestiuni de familie, sinteti intr-o situatie delicata", a afirmat democrat-liberalul. Deputatul a facut astfel aluzie la presupusa relatie dintre Alina Gorghiu si liberalul Bogdan Olteanu, membru si el al comisiei de ancheta. Recent divortat, Olteanu a fost in atentia tabloidelor, care au relatat ca acesta ar fi avut o relatie cu protejata sa Alina Gorghiu, pe care ar fi promovat-o in partid.


Amantele in politica


Relatiile intime in politica romaneasca sint de ceva timp un subiect de cancan. Liberalul Ludovic Orban le sfatuia anul trecut pe colegele sale sa nu urmeze exemplul unor femei precum Elena Udrea sau Raluca Turcan si le spunea ca nu trebuie sa treaca prin patul sefilor pentru a promova. Presedintele PNL Crin Antonescu spunea recent ca Romania a facut vedete din toate pipitele, vorbind in context despre Elena Udrea si Elena Basescu. Fostul ministru de externe, Adrian Cioroianu, suparat ca nu a primit un loc eligibil pe listele PNL pentru Parlamentul European, a acuzat faptul ca au fost trecute pe lista iubite sau viitoare sotii. Se referea la Crin Antonescu, nevoit sa recunoasca public relatia sa cu europarlamentarul Adina Valean, pe care a cerut-o ulterior in casatorie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.