Politică

Raluca Dan, un prefect cu tinta

Eduard Popescu
2 iul 2009 2387 vizualizări
Raluca Dan a incercat armele din dotarea Armatei cu ocazia implinirii a 93 de ani de la infiintarea Brigazii 8 Artilerie Mixta Alexandru Ioan Cuza Focsani u si ziaristii si-au putut arata priceperea la tragerile la tinta

Militarii de la Brigada 8 Artilerie Mixta "Alexandru Ioan Cuza" din Focsani au serbat ieri 93 de ani de existenta. Activitatile dedicate acestei zile s-au realizat in poligonul Slobozia Ciorasti, unde a fost organizat un exercitiu demonstrativ de catre sectia de tragere, iar militarii Batalionului 84 Asigurare Date au executat trageri cu armamentul din dotare. "Astazi (ieri n.r.) sarbatorim cei 93 de ani de existenta printr-un exercitiu demonstrativ. In primul rind vrem sa evaluam capabilitatile militarilor din subordine pentru a executa sarcini specifice misiunii de sprijin prin foc si concomitent cu executarea acestor sarcini, sa demonstram ca militarii nostri pot sa participe si la oprirea si distrugerea unui inamic care poate sa actioneze in zona de manevra a artileriei", a precizat comandantul Brigazii 8 Artilerie Mixta, gen. Florinel Damian. La acest eveniment a participat si prefectul Raluca Dan, care a avut ocazia sa traga la tintele Armatei. Aceasta a recunoscut ca va fi pentru prima si ultima data cind va pune mina pe o arma. Impreuna cu ziaristii, Raluca Dan a tras cu pistolul Carpati calibru 7,65 mm si cu pistolul mitraliera de calibru 7,62 mm. Aceasta a reusit sa obtina 26 de puncte dupa ce a tras sase focuri de arma cu pistolul Carpati. Pentru performantele obtinute, tragatorii de ocazie au fost premiati cu diplome. Brigada 8 Artilerie Mixta "Alexandru Ioan Cuza" este cunoscuta prin militarii care de-a lungul anilor au participat la diferite misiuni externe. Florinel Damian a tinut ca precizeze cu aceasta ocazie ca "sintem urmasii celor care au infiintat la 1 iulie 1916 Brigada 2 Artilerie Grea in Garnizoana Bucuresti, iar aceasta mare unitate a continuat sa se transforme in functie de echipamentele care au existat in acea vreme. O perioada a disparut dupa care s-a reinfiintat dupa cel de-al doilea razboi mondial si astazi este Brigada 8 Artilerie Mixta". In urma procesului de restructurare, incepind cu 4 octombrie 2004 Brigada 8 Artilerie Mixta isi schimba structura, avind in compunere sase batalioane, dislocate in garnizoanele Focsani, Birlad si Ploiesti, iar in luna ianuarie 2006 a primit denumirea onorifica de Brigada 8 Artilerie Mixta "Alexandru Ioan Cuza". Printre cei mai buni la ochirea tintei s-a numarat si colega noastra Raluca Manolache, jurnalistul urcind pe podium alaturi de prefectul Raluca Dan, dar si de reprezentantul Realitatea Focsani, Marius Grigorescu. (Eduard POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 8 ore, 26 minute, 38 secunde
asta da fotografie cand o vezi pe madam prefect din profil spui ca seamana cu un tanc de armata .asta da burta
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.