Politică

Pintea din Odobesti, demnitarul suspect de turnatorie

Iulia Crețu
26 iun 2009 1492 vizualizări
Florin Pislaru, originar din Odobesti, e deputat de Galati, iar acum conduce postul de televiziune TV Galati, controlat din umbra de vicepremierul PSD Dan Nica, si el originar din Vrancea

Trecutul colaborarii cu Securitatea l-a prins din urma pe inca un parlamentar roman. Asupra omului de incredere al vicepremierului si ministrului Administratiei si Internelor, deputatul PSD originar din Odobestii Vrancei, Florin Pislaru, planeaza suspiciunea colaborarii cu securitatea. In acest moment, acesta este deputat social democrat de Galati, Florin Pislaru fiind nascut pe 5 septembrie 1959 in orasul vrincean. Desi initial a declarat pe propria raspundere ca nu a fost colaborator al fostei politii politice, deputatul din Odobesti a fost descoperit ca si-ar fi turnat un coleg. Trecutul a iesit la iveala din intimplare, potrivit jurnalistilor de la Evenimentul Zilei, cind un fost coleg al parlamentarului, Victor Ruse, si-a cerut dosarul. Acesta a fost coleg cu Florin Pislaru prin anii 80 la o ferma piscicola. "El a descoperit ca era turnat regulat de un informator pe nume de cod «Pintea». Din reverificarile CNSAS a reiesit ca «Pintea» este Florin Pislaru", scrie Evz. Colegul demnitarului odobestean l-a instiintat pina ce si pe Mircea Geoana despre situatie, dar nu a primit nici un raspuns. Florin Pislaru a negat informatiile facute publice de Victor Ruse. Pislaru a intrat in PSD Galati in 1992 si, la finele anilor 90 a devenit omul de incredere al lui Dan Nica. Odobesteanul Florin Pislaru conduce postul de televiziune local TV Galati, in spatele caruia s-ar afla, neoficial, chiar vicepremierul PSD. Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a promis un raspuns oficial saptamina viitoare. (Iulia CRETU)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.