Politică

Raluca Dan, pusa la colt in procesul PUZ-urilor

Ziarul de Vrancea
20 iun 2009 2062 vizualizări
Planurile Urbanistice Zonale adoptate de alesii focsaneni in luna ianuarie sint valabile, astfel incit investitorii isi pot continua lucrarile u Institutia Prefectului a renuntat la procesul in care le cerea consilierilor locali sa revina asupra celor 17 proiecte u alesii PD-L si PNL au apreciat decizia prefectului Raluca Dan, considerind-o un fel de victorie

Fara sa accepte ca a fost in eroare Raluca Dan a facut pasul inapoi in procesul "PUZ-urilor". Institutia Prefectului a luat decizia de a renunta la procesul intentat Consiliului Local Focsani privind adoptarea unor hotariri care aveau ca obiect aprobarea mai multor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ), depunind in acest sens o cerere la Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ a Tribunalului Vrancea. "Prefectul a luat decizia de a renunta la actiune ca urmare a faptului ca alesii locali au dat dovada ca si-au insusit punctul de vedere al Institutiei Prefectului, in acest sens acestia rediscutind, in comisiile de specialitate, proiectele in cauza si dindu-si avizul pentru ca acestea sa fie repuse pe ordinea de zi a sedintei ordinare din data de 16 iunie 2009", este motivatia Prefecturii, transmisa prin intermediul biroului de presa al institutiei. Un alt motiv pentru renuntarea la actiunea in instanta este faptul ca in cauza au fost depuse mai multe cereri de interventii ale unor persoane fizice si juridice care erau afectate de durata aprobarii acestor PUZ-uri. Litigiul dintre cele doua parti a pornit de la solicitarea in instanta a Prefecturii, nemultumita fiind de modalitatea de adoptare: jumatate plus unu si nu doua treimi din numarul consilierilor locali. Initial, acestea fusesera adoptate in luna ianuarie doar de 11 consilieri locali, ai PNL si PD-L. Prefectul Raluca Dan a solicitat insa in instanta ca PUZ-urile sa fie aprobate cu o majoritate de doua treimi. în acelasi dosar unii investitori s-au constituit parte civila si au cerut despagubiri pentru ca nu au primit avizul de la municipalitate. Ieri insa Prefectura a renuntat la actiune, asa ca prima hotarire ramane acum valabila. "Pentru o clarificare exacta a acestei situatii si pentru a nu lasa loc de speculatii, Prefectul doreste sa precizeze faptul ca refuzul Consiliului Local al municipiului Focsani de a revoca hotaririle in cauza nu a fost motivat, din punct de vedere juridic, acest lucru conducind la ideea ca singurele criterii pentru care recomandarea Institutiei Prefectului nu a fost urmata de consilierii locali fiind cele politice", mai motiveaza in acelasi comunicat, prefectul Raluca Dan.


Consilierii locali saluta decizia Prefecturii


Asa se face ca dupa luni de zile de aminari, investitorii isi pot continua lucrarile la imobilele pentru care au cerut diverse aprobari. PDL Vrancea a fost primul care a salutat gestul prefectului Raluca Dan de a-si retrage actiunea in contencios administrativ pentru cele 17 mari proiecte urbanistice la nivelul municipiului Focsani. "In opinia PDL acest gest inseamna practic recunoasterea unei greseli care, din pacate, a blocat timp de citeva luni investitii cu o valoare de zeci de milioane de euro, care ar fi adus o gura de oxigen orasului aflat in stare de subdezvoltare economica si edilitara", se arata in comunicatul de presa al PD-L Vrancea. Democrat-liberalii au mai solicitat Institutiei Prefectului sa isi schimbe modul de a se raporta la activitatea administratiei locale. "Solicitam de asemenea, renuntarea la stilul dictatorial si neprincipal prin care Prefectura isi impune punctul de vedere, cu atit mai mult cu cit iata, exista cazuri in care acest punct de vedere nu are nici o legatura cu legea", au mai precizat cei din PD-L. La rindul lor, consilierii PNL au apreciat decizia prefectului Raluca Dan, considerind-o un fel de victorie. "Ma bucur ca am avut dreptate si nu ne-am dat batuti. Este salutara decizia Prefecturii pentru ca nimeni nu dorea sa plateasca daune celor care au depus cereri de interventie in proces. Conform statului de drept un prefect trebuie sa aplice corect dispozitiile legale", a spus si consilierul PNL Doina Fodoreanu. Prefectul Raluca Dan a mai adaugat si faptul ca nu doreste sa se lase angrenata in jocurile politice promovate de catre anumiti consilieri locali care doresc sa transforme o disputa juridica intr-una politica. (Mihaela BESLEAGA, Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.