Politică

Carioca pentru viceprimari , o solutie judecatoreasca hilara

Doina Ganea
18 iun 2009 1431 vizualizări
Un judecator al Curtii de Apel Galati le-a dat dreptate consilierilor PD-L si PNL, considerind rizibila actiunea de contestarea alegerii viceprimarilor din Focsani pe motiv de culoare a pixului

Unul dintre membrii completului de judecata al Curtii de Apel Galati care a judecat cazul "carioca pentru viceprimari" a avut o opinie separata de ceilalti doi colegi ai sai. In sedinta de constituire a Consiliului local dupa alegerile locale de anul trecut, sub pretextul ca nu toti consilierii au votat cu aceeasi culoare a pixului, consilierii PSD au cerut in instanta declararea nula a votului. Cum prima instanta, respectiv Tribunalul Vrancea, a dat cistig de cauza consilierilor PSD, democrat liberalii si liberalii au inaintat recurs la Curtea de Apel Galati "" Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal. In luna ianuarie, completul format din presedinte de sedinta judecator Mariana Trofimescu, judecator Dorina Vasile si judecator Vasile Susanu a respins recursul formulat, dind cistig de cauza consilierilor PSD. "Este de evidenta faptul ca procedura votarii se poate considera viciata cita vreme identificarea consilierilor care au votat cu un instrument de scris de o anumita culoare a putut fi posibila. Pe de alta parte, faptul in sine creaza suspiciunea ca acordarea votului unei anumite persoane putea fi indusa, iar pentru a nu putea fi culpabilizat sau suspectat votantul ca ar avea alte simpatii decit cele apartinind partidului sau a fost necesara folosirea si a unor cerneli de culori diferite, pentru eventuala justificare", se arata in motivatia hotaririi judecatoresti.


"Argumentul pentru care a fost anulata hotarirea in litigiu este nul"


Daca cele doua judecatoare au fost de acord cu solutia primei instante si au dat rezultatul de mai sus, judecatorul Vasile Susanu a facut nota discordanta. Acesta a spus ca motivele anularii hotaririi de Consiliu Local privind alegerea viceprimarilor sint de-a dreptul hilare. "Instanta de fond a admis actiunea reclamantilor si a anulat Hotarirea Consiliului Local 5/26.06.2008 fara nici un temei legal, iar in recurs opinia majoritara si-a insusit acest punct de vedere. Argumentul pentru care a fost anulata hotarirea in litigiu este nul, de-a dreptul hilar. Cica votul a 10 consilieri locali, pentru desemnarea viceprimarilor n-ar fi fost valabil pentru ca s-a incalcat o regula stabilita si anume faptul ca s-au folosit alte culori decit cea albastra pentru exprimarea votului prin "Da" si "Nu". Deci s-a admis actiunea reclamantilor fara temei legal, fara probe, intr-un mod arbitrar, care nu necesita comentarii", si-a justificat judecatorul Vasile Susanu decizia sa de a vota impotriva respingerii recursului la Curtea de Apel Galati, unde, de altfel, s-a si oprit procesul viceprimarilor Focsaniului. Alin Trasculescu, unul dintre nominalizatii pentru functia de viceprimar, a obtinut intre timp un mandat de deputat si a renuntat la Primaria Focsani, iar Romeo Paul Postelnicu, dezgustat, a declarat ca prefera sa nu mai lupte pentru functia de viceprimar. Dupa alegerea viceprimarilor, declarata nula de catre Curtea de Apel Galati, au fost mai multe incercari de stabilire a ajutoarelor primarului Bacinschi. De un an insa municipiul de pe Milcov este tot fara viceprimari. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.