Politică

Raluca Dan: Eu nu sint o ipocrita. Stiu cine m-a propus in functie

Ziarul de Vrancea
12 iun 2009 1879 vizualizări
Prefectul si seful Politiei, acuzati de partizanat politic pentru PSD de catre liderul PDL, Alin Trasculescu, spun ca doar si-au facut datoria

Prefectul Raluca Dan si seful Politiei, Sandel Doaga, raspund acuzatiilor lansate ieri de liderul PDL Vrancea Alin Trasculescu, care ii incrimineaza pe cei doi de partizanat politic pentru PSD, in timpul alegerilor europarlamentare de duminica. "In ceea ce priveste reprosul referitor la modul in care Institutia Prefectului a organizat alegerile, vreau sa transmit un singur lucru: am sa-i trimit pe toti cei care mai au vreo nelamurire in aceasta privinta la declaratia presedintelui Biroului Electoral Judetean, care a spus ca este pentru prima oara dupa foarte multe alegeri cind procesele verbale au fost corect intocmite, cind nu au mai fost voturi nule, cum s-au inregistrat inainte. Anul acesta au fost in Vrancea aproximativ 4.000 de voturi nule, fata de 40.000 cit au fost altadata, eu la acest lucru ma raportez cind spun ca modul in care s-a organizat Prefectura a fost mai bun", a declarat prefectul. Cit priveste numarul ridicat de sesizari de fraude electorale raportate in ziua alegerilor, care pozitioneaza judetul Vrancea in topul national, acest fapt nu o ingrijoreaza pe Raluca Dan, ci dimpotriva. "Este prima oara cind Prefectura a sesizat IPJ cu privire la neindeplinirea unor atributii de catre acele persoane sau institutii care aveau anumite obligatii", adaugat prefectul. Despre partizanatul politic, de care deseori a fost incriminata, din cauza trecutului ca membru PSD si a nominalizarii sale in functia de prefect de catre Marian Oprisan, Raluca Dan declara: "Eu nu sint o ipocrita. Eu stiu cine m-a propus si sint propusa de un partid politic si fac politica unui Guvern in teritoriu. Eu nu sint membru de partid, dar nu mi s-a luat dreptul de a vota, de a gindi sau de a avea un anumit punct de vedere sau o anumita parere cu privire la scena politica. Nu am voie sa ma manifest public, nu am voie sa fiu membru al unui partid politic, astea sint limitele pe care legea mi le impune". Comisarul sef Sandel Doaga, si el luat in colimator de liderul PDL, nu a dorit sa comenteze acuzele aduse. "Noi sintem multumiti de cum au decurs alegerile, nu am avut probleme deosebite. E problema dinsului ce spune despre noi, nu ne-am facut decit datoria. Nu am avut turism electoral, cazul de la gara fiind deocamdata o simpla reclamatie, cu oameni transportati in interiorul orasului. Prin masurile impuse am actionat foarte bine pentru derularea alegerilor", ne-a spus Sandel Doaga, seful Politiei vrincene. Alin Trasculescu acuzase politia vrinceana si Institutia Prefectului ca au lucrat in beneficul PSD la alegerile de duminica. (M. BESLEAGA, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.