Politică

Democratii vrinceni au recunoscut ca au tras si pentru EBa

Iulia Crețu
10 iun 2009 1412 vizualizări
Secretara de la partid, Monica Chitiga, a declarat falsilor reprezentanti ai PD-L de la Bucuresti ca totul e pregatit pentru Elena Basescu la alegeri u PD-L a trebuit sa garanteze cite 10 voturi pentru EBa la fiecare sectie

PD-L Vrancea recunoaste ca a facut liste de votanti pentru Elena Basescu, fiecare organizatie trebuind sa "puna de-o parte" cite 10 voturi pentru candidatul independent care a revenit in sinul portocaliilor. "S-a vorbit cu fiecare presedinte de organizatie. Ei trebuie sa aiba in vedere pentru fiecare sectie un minimum de 10 voturi pentru EBa", au recunoscut oficiali ai PD-L Vrancea pentru reporterii HotNews in urma cu citeva zile. De altfel, la sediul din Independentei, pe linga materialele de campanie portocalii fluturau si cele verzi ale Elenei Basescu. In plus, membri de la organizatia de tineret a PD-L au fost vazuti lipind la greu afise pentru colega lor de generatie. In presa centrala a aparut la finele lunii mai informatia potrivit careia liderii de filiale ai PD-L ar fi primit la o sedinta de Colegiu Director ordinul de asigura cite 10 voturi pentru EBa, la fiecare sectie de votare. Ulterior a circulat si un sms de instructiuni de sprijinire a Elenei, pe care portocaliii l-au negat. Cei de la HotNews au demonstrat ca minciuna are picioare scurte, dindu-se din partea formatiunii politice si cerind amanunte despre pregatirile de vot pentru independenta portocalie. La partid la Vrancea, asigurarile ca totul va merge bine si pentru Elena Basescu au venit de la secretara Monica Chitiga, de profesie sociolog. "In filiala din Vrancea nu s-au facut liste pentru toate sectiile. Presedintii de organizatii stiu exact ce au de facut. «S-a dat o circulara, de fapt s-a vorbit cu fiecare presedinte de organizatie. Ei trebuie sa aiba in vedere ca pe fiecare sectie sa fie un minimum de 10 voturi. S-au facut citeva liste pe organizatiile unde sintem... Fiecare presedinte de BPL are in sarcina pe linga targhetul pentru noi si targhetul pentru EBa. Stim toti ce trebuie facut. Acolo unde avem primar, acolo s-a cerut chiar mai mult. Pe linga presedintii de BPL, exista si un control cu directorii. Toata lumea stie ce trebuie facut», a spus Monica Chitiga, citata de cei de la HotNews. Dupa conversatie devine suspicioasa. «Nu e bine sa vorbim asta pe telefon, chiar daca e verificare. Puteti fi de la PSD. Noi astia de la Vrancea sintem cam prajiti cu PSD-ul», se plinge Monica Chitiga. Dupa ce o linistim ca anul acesta scapa de PSD, femeia isi varsa naduful. «De citiva ani tot spunem asta. Veniti in Vrancea sa vedeti ce bine e. Noi muncim, ne fringem giturile aici», adauga Monica Chitiga", scriu jurnalistii de la HotNews. Intr-o emisiune la Antena 2, Elena Basescu a precizat ca nu crede ca partidul din care plecase inainte de europarlamentare se mobilizeaza sa-i stringa voturile necesare pentru avionul de Bruxelles. Declaratiile din teritoriu au aratat insa ca partidul a tras tare si pentru ea, in detrimentul obtinerii unui plus de voturi pentru candidatii ramasi pe lista PD-L. Fiica presedintelui a obtinut aproape 4% din voturile vrincenilor la alegerile de duminica. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.