Politică

Politicienii s-au grabit la urne in prima parte a zilei

Ziarul de Vrancea
8 iun 2009 997 vizualizări
Cei mai harnici la alegerile de ieri au fost ca de obicei politicienii, care au incercat sa indemne populatia sa vina la urne.

Prefect la "¦ Consiliul Judetean


Prefectul Raluca Dan a fost atit de nerabdatoare sa voteze incit a traversat strada neregulamentar. La ora 9.30, aceasta si-a facut prezenta, neinsotita, la sectia nr. 2 din incinta Teatrului Municipal. "Am votat cu un mare sentiment de incredere. Inainte de a fi prefect la Consiliul Judetean"¦pardon, inainte de a fi secretarul judetului am condus Directia de Relatii Interne si Internationale si am fost in contact poate mai mult decit alti functionari cu tot ceea ce tine de UE", a spus Raluca Dan. Prefectul a semnalat si prima problema a acestor alegeri europarlamentare, calitatea proasta a stampilelor de vot si a tusului. "Stampilele sint destul de rigide si tusul nu tine foarte bine, asta este"¦ Stampilele au fost facute la Sibiu, comanda a fost a Ministerului Administratiei si Internelor", a spus prefectul. Subprefectul Sorin Hornea a fost si el matinal. Acesta a mers la vot la ora 9.00 la sectia 29 de la Sala Polivalenta. "Am votat pentru un viitor european si pentru o Romanie mai prospera. Prezenta scazuta la vot este in primul rind datorata unui dezinteres fata de tot ce inseamna viata politica, ceea ce nu este un lucru imbucurator. Speram totusi ca lumea sa inteleaga ca acest drept este foarte important", a spus subprefectul.


Primarul Bacinchi spera o prezenta de 30% in Focsani


Edilul Focsaniului, Decebal Bacinschi, a votat, alaturi de sotie, la Teatrul Municipal, de la ora 10.00. Primarul a facut un apel la locuitorii din municipiu sa se prezinte la urne. "Am votat pentru ca in acest Parlament sa ne reprezinte oameni de valoare, prin votul nostru ne-am dori ca grupul parlamentar ce ne reprezinta sa fie cit mai consistent, pentru a putea sa ne sustina problemele pe care le avem in PE", a declarat primarul. Acesta si-a exprimat speranta ca in Focsani procentul de prezenta la vot sa fie de peste 30%.


Placinta ii indeamna pe vrinceni sa vina la vot


Senatorul PD-L Sorina Placinta a votat la ora 9.00, la sectia nr. 53 din cartierul SUD, din incinta Gradinitei nr. 13. Placinta a venit la vot insotita de sora sa, Madalina, care asteapta un copil. Inainte de a primi buletinul de vot, sora Sorinei Placinta declara ca euroalegerile au reprezentat un motiv in plus pentru ea sa intre intr-o gradinita, sa vada conditiile pentru ingrijirea viitorului bebelus. Placinta a declarat ca principala problema a acestor alegeri o reprezinta prezenta scazuta la urne. "Cred ca e o problema cu care se confrunta toata Europa, nu numai Romania. E foarte important ca cei 33 de reprezentanti ai nostri sa spuna ce este important pentru noi si rezolutiile sa ne aduca foloase. Sintem totusi a 7-a tara ca marime", a declarat Placinta la iesirea de la vot.


Trasculescu a votat in Marasesti


La ora 10.00 a pus stampila si deputatul Razvan Mustea Serban, acesta votind la sectia amenajata la Colegiul Economic. Acesta a venit singur la vot, amintind ca sotia sa este insarcinata si ca va vota in Bucuresti. Deputatul PD-L a reclamat la rindul sau prezenta modesta la urne a vrincenilor. La aceeasi ora era asteptat la sectia de votare din Gara Focsani si presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan, insa pina la urma acesta si-a schimbat programul. Deputatul PD-L Alin Trasculescu a votat in colegiul unde a fost ales, la Marasesti. Acesta a venit la ora 11.00, insotit de presedintele PD-L din oras, Valeriu Chitic. Alin Trasculescu a votat pe listele suplimentare. Acesta a reclamat o serie de nereguli la vot petrecute in comunele Cirligele sau Nistoresti. "Am votat cu sentiment de incredere si speranta, pentru o provincie europeana intr-adevar. Trebuie sa traim ca in UE si cred ca singura modalitate pentru a face acest lucru este sa votam corespunzator", a declarat Trasculescu. (I. CRETU, M. BESLEAGA, R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 19 ore, 53 minute, 33 secunde
Nu mai minti jigodie, ca ai facut bara-bara cu Oprisan iar cearta voastra e pentru fraieri!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.