Politică

Sectiile de votare, nesigure

Raluca Manolache
6 iun 2009 781 vizualizări
In sectiile de votare s-ar putea produce oricind un incendiu. Aceasta a fost concluzia trasa de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) dupa s-au verificat mai toate obiectivele in care vor merge vrincenii la vot pe 7 iunie.

In cele mai multe sectii nu existau stingatoare, caile de evacuare si circulatie erau marcate necorespunzator, caile de acces erau blocate de mai multe obiecte de mobilier, conductorii electrici erau asezati direct pe materialele combustibile, iar sigurantele de la tabloul de distributie a energiei electrice erau necalibrate. "In aceasta saptamina s-au efectuat controale de verificare a securitatii la incendiu a tuturor spatiilor unde se organizeaza sectii de votare si s-au constatat 518 nereguli. Cea mai mare parte a acestora a fost rezolvata pe loc, pentru celelalte dindu-se termene de rezolvare, astfel incit obiectivele in care se vor amenaja sectii de votare sa corespunda in ziua alegerilor din punctul de vedere al apararii impotriva incendiilor. în urma controalelor efectuate nu s-au aplicat sanctiuni", spune slt. Cristina Duta, purtatorul de cuvint al Pompierilor. De asemenea, 88 de pompieri vor asigura paza a 44 de sectii de votare din opt localitati, astfel: Focsani "" 10 sectii de votare, Odobesti "" 6, Dumbraveni "" 2, Vidra "" 9, Adjud "" 6, Homocea "" 4, Ruginesti "" 2, Panciu "" 5. Acestia vor trebui sa intervina rapid in cazul producerii unui incendiu atit pentru evacuarea persoanelor cit si pentru "salvarea" urnelor de vot. (Raluca MANOLACHE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.