Politică

Primarul liberal din Mera, sperietoarea de serviciu a Prefecturii

Mihaela Beșleagă
4 iun 2009 818 vizualizări
In incercarea de a justifica atitudinea prefectului Raluca Dan, Prefectura a venit ieri un un exemplu de presiune asupra unui sef de sectie de votare de la Mera, caruia primarul i-ar fi interzis sa vina la instruire u edilul liberal sustine ca nu a stiut ca angajatul vrea sa plece la instruire u purtatorul de cuvint al Prefecturii a mers ieri la Mera, ca sa rezolve problema, dar a invitat la demonstratie si citiva jurnalisti

Contabilul primariei din Mera, care a fost desemnat ca presedinte intr-o sectie de votare din localitate, sustine ca primarul i-ar fi interzis sa vina la instruirea pentru alegeri care a avut loc ieri la Focsani, amenintindu-l ca daca paraseste sediul Primariei il va lasa fara loc de munca. Aflat in fata acestei presiuni, omul afirma ca renunta la functia din sectie. Ieri, reprezentantul Institutiei Prefectului, purtatorul de cuvint Traian Negulescu, care a invitat si citiva jurnalisti cu el, s-a deplasat la primaria Mera, pentru a-i pune la dispozitie contabilului Ionel Chipaila materialele necesare in ziua votarii. Acesta a refuzat sa le primeasca, spunind ca nu poate trece peste cuvintul primarului Ion Sticlaru. "Am informat ca sint chemat astazi (ieri, n.r.) la Prefectura, la ora 12.00, pentru instruirea privind alegerile. Doamna secretara a refuzat sa imi inregistreze cererea, a zis ca daca vreau sa lucrez la Prefectura sa-mi depun demisia. Nu am cum sa fiu presedinte, ca a zis ca ma da afara, nu pot fara aprobarea domnului primar, dinsul ma plateste, pina nu se ia legatura cu primaria sa-mi dea unda verde, eu nu iau aceste acte", a spus Ionel Chipaila, desemnat ca presedinte al sectiei de votare 209 din Mera. Acesta crede ca se doreste inlaturarea sa din functia detinuta in primarie, de 28 de ani. De altfel, in 2008 si-a depus demisia intrucit era acuzat de lipsa unor acte oficiale din primarie, si a revenit pe post in urma unei hotariri judecatoresti. Chipaila, care este unul dintre apropiatii fostului primar PSD Gheorghe Sararu, a depus ieri la Biroul Electoral Judetean si o plingere impotriva primarului si a secretarei, care, cel mai probabil, va fi discutata azi de membri BEJ. De altfel, Prefectura a organizat special aseara un briefing de presa pentru ca seful se sectie sa-si spuna oful.

Ion Sticlaru: "Ori e un joc, ori o fac intentionat cei de la Prefectura"

Pe de alta parte, primarul liberal a ramas surprins sa afle de aceasta situatie si sustine ca nu a stiut ca angajatul vrea sa plece la instruire si ca, oricum, este liber sa paraseasca sediul Primariei oricind vrea. "Am ramas surprins, am zis ca e 1 aprilie. Cum as putea sa fac asa ceva? De cite ori nu a plecat? Are si vreo 6-7 absente in condica. E liber din partea mea sa mearga. Nu concep ce vrea, ce se intimpla. Ori e vreun joc in jurul meu de care nu-mi dau eu seama, ori o fac intentionat cei de la Prefectura", a afirmat edilul Ion Sticlaru, care a ajuns primarul aratat cu degetul tot mai des de catre Prefectura. Acesta a adaugat ca mai sint si alti angajati din primarie care detin functii in sectii de votare, dar ca nu a mai avut astfel de probleme cu nici unul. Primarul liberal din Mera a devenit, in ultima perioada, o tinta predilecta a "apostrofarilor" venite din partea Institutiei Prefectului, cele mai recente vizind procesul retrocedarilor de paduri pentru mai multi sateni, pentru care edilul a si primit o amenda de 15.000 lei. De altfel, el a sugerat ca totul ar putea fi o manipulare politica in care sa se fi complacut si subordonatul sau. Reprezentantii Prefecturii au comunicat ca ieri s-au sesizat mai multe acte de presiune asupra sefilor din sectiile de votare si in alte localitati exceptind Mera, culmea, toate conduse de primari liberali sau democrati. Este vorba de Paunesti (PD-L), Cimpuri (PD-L), Chiojdeni (PNL) si Homocea (PNL), unde, de altfel, un loctiitor a demisionat si a fost inlocuit. (Mihaela BESLEAGA)

CASETA

Ies la iveala si alti presedinti politici

Institutia Prefectului a sesizat ieri Bej in ceea ce priveste doua cazuri de incompatibilitate ale unor sefi de sectii din judet semnalate in paginile ziarului nostru. In primul caz este vorba despre presedintele unei sectii de votare din Chiojdeni, Dumitru Romeo Bataturescu, care a recunoscut in fata presei ca este membru PSD cu acte. Al doilea caz semnalat vine din Ploscuteni, comuna primarului Stefan Solomon (PSD), unde Maricela Iancu a fost desemnata din nou sefa de sectie, dupa ce la alegerile din 2004, din aceeasi functie, a trecut neobservate mai multe persoane care au utilizat votul multiplu si care ulterior au fost condamnate penal. "Doamna prefect a sesizat BEJ in ambele cazuri. Miine, daca nu se va lua nici o masura, va soma din nou in scris biroul", a promis Traian Negulescu, purtatorul de cuvint al institutiei. De asemenea, conform acelorasi surse, pe listele cu reprezentanti politici in birourile electorale ale sectiilor de votare se regasesc si persoane care si-au declarat anterior neapartenenta politica, depunind cereri pentru o functie de "sef" in sectii. "Inca 15 persoane, care au depus cereri pentru a deveni presedinti si loctiitori in sectiile de votare si au facut declaratii de neapartenenta politica, se regasesc in prezent in mai multe sectii din Focsani si din judet ca reprezentanti politici ai PDL", a dezvaluit Traian Negulescu, care a dorit sa justifice astfel ultimele decizii ale prefectului Raluca Dan, acuzata ca face fatis jocurile PSD. In aceeasi nota, Negulescu a adaugat ca inca doi consilieri liberali din Slobozia Bradului sint reprezentanti ai UDMR in doua sectii de votare din comuna. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.