Politică

Sefii din sectiile de votare au fost instruiti

Mihaela Beșleagă
5 iun 2009 1340 vizualizări
Acestia au primit ieri stampila de control, telefonul mobil si un ghid despre alegeri

Aproape 720 de presedinti si loctiitori din sectiile de votare din judetul Vrancea, la care s-au adaugat si secretarii comunelor, au participat ieri, pe serii, timp de patru ore, la instruirea in vederea organizarii alegerilor europarlamentare de duminica. "Am adus la cunostinta presedintilor, loctiitorilor, dar si secretarilor din comune principalele atributii pe care le au in ziua alegerilor. De asemenea, le-am pus la dispozitie si un ghid cu extrase din lege, pentru a-i ajuta", a spus prefectul Raluca Dan. Alaturi de aceasta, la instruirea care a avut loc in sala de sedinte a Primariei Focsani, au participat si presedintele Biroului Electoral Judetean, judecatorul Costica Dita, reprezentantul regional al Autoritatii Electorale Permanente (AEP), Iulia Vulpe Andrasescu, precum si seful Politiei, comisarul sef Sandel Doaga. "Activitatea presedintilor si loctiitorilor din sectii va fi evaluata, orice abatere de la lege este o bila neagra", a atras atentia si reprezentantul AEP. Dupa instruire, sefii din sectii s-au imbulzit pentru preluarea tuturor materialelor necesare in ziua scrutinului, respectiv imputernicirea ca presedinte al sectiei de votare, stampila de control, telefonul mobil pentru transmiterea datelor in ziua votului catre BEJ si ghidul presedintelui si loctiitorului sectiei de votare. Simbata, 6 iunie, vor fi preluate de la sediul Directiei judetene pentru accize si operatiuni vamale buletinele de vot si stampilele, sub paza. Acestea vor fi depozitate intr-un spatiu pus la dispozitie de fiecare primarie, unde vor fi sigilate caile de acces, pina duminica dimineata. De asemenea, simbata, la ora 18.00, fiecare presedinte isi ia in primire sectia de votare. Votantii care, aflati in imposibilitatea de deplasare la sectia de votare duminica, vor sa voteze cu urna mobila, trebuie sa depuna o cerere pina simbata la sectia de votare la care sint arondati. La alegerile pentru Parlamentul European din 7 iunie sint asteptati la urne circa 320.000 de vrinceni. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 9 ore, 10 minute, 27 secunde
Ati uitat sa specificati ...s-au distribiut si buletinele de vot ...care au ramas in custodia ...prefecturii ca de...ocupau prea mult spatiu la primarii si mai merg odata presedintii sa le ridice citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.