Politică

Murgeanu si Oprisan, proiecte de campanie pe bani europeni

Mihaela Beșleagă
4 iun 2009 1047 vizualizări
Primul proiect, Drumul de glorie al armatei romane in primul razboi , vizeaza consolidarea mausoleelor din judet u si Centrul Scolar Mihalceni va fi modernizat, valoarea eligibila a proiectului fiind de 1.820.764 lei

Ministrul secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale, democrat-liberalul Razvan Murgeanu, a fost prezent ieri la Focsani, unde, impreuna cu presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan, a semnat doua proiecte cu finantare europeana. La eveniment au fost mobilizati sa asiste primari, consilieri judeteni, secretari de stat si parlamentari vrinceni, care au umplut pina la refuz sala de sedinte a CJ, ca doar e campanie electorala. Primul proiect, "Drumul de glorie al armatei romane in primul razboi", vizeaza restaurarea, reabilitarea si consolidarea mausoleelor din Focsani, Marasesti, Marasti si Soveja si a muzeelor din incinta, pe o durata de 36 de luni. De asemenea, se are in vedere introducerea celor patru mausolee si cinci monumente istorice in traseul turistic national si international. "Este o zi foarte importanta pentru judetul nostru, continuam seria proiectelor noastre cu Ministerul Dezvoltarii Regionale. Vrancea e un judet incarcat de istorie. Plecind de la balada Miorita, trecind prin Unirea Principatelor, primul razboi mondial, era absolut normal sa ne gindim ca altarele eroilor au nevoie de atentie speciala atit din partea Guvernului, cit si din partea administratiei judetene", a declarat Oprisan. Valoarea eligibila a proiectului este de 4.391.581 euro, iar durata de implementare este de 44 de luni. "Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est a inceput sa se miste foarte bine si in ultima perioada s-au semnat proiecte cu o valoare destul de mare. Este o onoare pentru mine sa semnez un asemenea proiect. Este un proiect de 4,3 milioane de euro, care cuprinde si relansarea turistica a judetului. Copil fiind, veneam o data pe an sa vad mausoleul de la Marasesti. Acum, asa ar trebui sa faca dascalii, sa vada care este adevarata istorie a neamului si sa-i aduca aici pe copii. Dar trebuie sa facem totul ca ele sa fie functionale, si ca infrastructura-transport si ele in sine", a spus si Razvan Murgeanu. Ministrul si baronul au fost flancati la prezidiu de senatorul PSD Miron Mitrea, aflat la prima iesire publica din Vrancea dupa alegerile parlamentare, si de liderul PDL, Alin Trasculescu.

Centrul Scolar de la Mihalceni va fi reabilitat

Al doilea proiect semnat ieri a fost "Modernizare, extindere si dotare Centru Scolar pentru educatie incluziva Mihalceni". Obiectivul proiectului este modernizarea spatiilor de invatamint si a internatului scolar, montarea unei centrale termice, dotarea a noua sali de clasa, doua cabinete de terapie specifica, doua ateliere de specialitate si a unei sali de sport, cu echipamente IT, didactice si de pregatire profesionala. Valoare eligibila a proiectului este de 1.820.764 lei, iar durata de implementare este de 20 de luni. Grupul tinta al proiectului este format din 65 de elevi cu virste cuprinse intre 6 si 18 ani, copii cu dizabilitati psihice, din judet si din regiune, dar si 20 de cadre didactice specializate. "Vrancea este campioana la accesarea de fonduri pe axa 3, de social", a specificat secretarul de stat Murgeanu, incercind sa-l complimenteze pe partenerul de la PSD. In final, seful CJ a declarat ca, in continuare, impreuna cu partenerii la guvernare, vor continua eforturile pentru a mai aduce pentru Vrancea si alte proiecte. (Mihaela BESLEAGA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.