Politică

Buletinele de vot, sub paza la Vama

Mihaela Beșleagă
3 iun 2009 1050 vizualizări
Acestea au fost tiparite centralizat, in urma unei comenzi lansate de Guvern, fara licitatie u joi vor fi instruiti sefii din sectiile de votare

Pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie s-au tiparit pentru Vrancea 352.000 buletine de vot, pentru cei 318.004 cetateni asteptati la urne. Pina pe 1 iunie, acestea au fost preluate, momentan fiind depozitate sub paza permanenta la sediul Directiei judetene pentru accize si operatiuni vamale Vrancea. O noutate la acest scrutin este faptul ca de procedura privind atribuirea contractului pentru tiparirea buletinelor s-a ocupat direct Guvernul Romaniei, prin Ministerul Administratiei si Internelor, la nivel national. In presa centrala au aparut informatii conform carora Guvernul Boc a atribuit unei firme apropiate PSD tiparirea buletinelor pentru alegerile europarlamentare, fara a organiza o licitatie. Firma care a tiparit cele 20.555.496 buletine de vot la nivel national este Mega Press Holdings SA din Bucuresti, care ar mai fi tiparit, in urma cu citiva ani, manualele scolare in precedentul mandat al Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educatiei, tot prin atribuire directa. Tiparirea celor 20 de milioane de buletine costa statul circa 210.000 euro. Numarul buletinelor a fost stabilit in functie de numarul persoanelor cu drept de vot, plus o rezerva de 10%. Dat fiind ca sintem pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru scrutinul de duminica, la nivel judetean s-a mai bifat o serie de actiuni organizatorice. Astfel, conform unei informari transmisa de Prefectura, pina pe 1 iunie s-au preluat si stampilele cu mentiunea "VOTAT", iar luni au fost convocati primarii din localitati pentru preluarea copiilor listelor electorale permanente. De asemenea, miine va avea loc instruirea presedintilor si loctiitorilor birourilor electorale ale celor 360 de sectii de votare din judet. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.