Politică

Ludovic Orban solicita liberalilor sa stea cu ochii-n patru la alegeri

Iulia Crețu
2 iun 2009 1253 vizualizări
Contestatiile liberalilor si ale democratilor au fost sprijinite de PRM si Forta Civica u desi vechi aliat, PNT-CD a tinut partea PSD

Prim vice-presedintele PNL Ludovic Orban, prezent ieri in Vrancea pentru o vizita a localitatilor de pe Valea Milcovului, a comentat situatia presedintilor si a loctiitorilor din sectiile de votare din Vrancea descoperiti incompatibili si contestati de Nini Sapunaru la Biroul Electoral Judetean. Orban a precizat ca astfel de situatii se regasesc peste tot in tara, ca urmare a schimbarii legislatiei. Liderul PNL a acuzat coalitia la guvernare ca isi netezeste drumul spre fraudarea alegerilor. Orban a completat ca formatiunea sa nu va sta cu miinile in sin si va contesta la Biroul Electoral Central, si mai departe in instanta, neregulile promovate de prefecti prin acceptarea membrilor de partid la procesul de vot. "Din momentul modificarii legii, pentru ca in vechea lege presedintii sectiilor de votare erau desemnati de prefect la propunerea primarilor, eliminind propunerile primarilor, toata selectia a ramas la cheremul prefectilor. Exemple sint in aproape toate judetele, PSD si PD pregatesc o frauda electorala, pentru ca altfel nu se poate explica premeditarea din lege. Creaza premisele pentru ca oamenii de partid sa fie insarcinati sa fure alegerile. Aceste schimbari impun o atentie sporita pentru reprezentantii nostri in sectiile de votare", a declarat Ludovic Orban. Pe acelasi subiect, deputatul Nini Sapunaru a completat ca reactia PD-L-ului la Vrancea este una firava, amintind cum merge de fapt coalitia in teritoriu. "La nivel de tara au facut parteneriat, dar de fapt e asa: la Suceava seful Consiliului Judetean e Flutur, nimeni nu sufla in front, la noi e Oprisan, iar situatia e la fel. ("¦) Domnul Neacsu a gresit: ii putea muta un pic (n.r. presedintii si loctiitorii din sectiile de votare)", a declarat deputatul Nini Sapunaru. Liberalul s-a declarat surprins de modul de vot dat de reprezentantii PNT-CD, care au fost impotriva contestatiilor depuse de PNL si PD-L. Votul, spune seful PNL, a fost 5 la 4 impotriva contestatiilor liberale si democrate, care au fost sprijinite in demersul lor de PRM si Forta Civica. Decizia data ieri de reprezentantii BEJ, care-I scot din sectii numai pe reprezentantii PNL de la Homocea si PD-L de la Vizantea Livezi, este definitiva, contestatiile partidelor oprindu-se aici si nemaiputind fi inaintate la Biroul Electoral Central. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.